Wout van Aert en ploegmakkers verkennen parcours van de Omloop Het Nieuwsblad

Een ‘elftal’ van Jumbo-Visma trok vandaag onder leiding van Wout van Aert doorheen de Vlaamse Ardennen over het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad. Of Van Aert op 25 februari van volgend jaar zijn titel zal verdedigen in de Vlaamse openingsklassieker, is nog geen uitgemaakte zaak.

Guy Van Den Langenbergh / Peter Malaise

Elf renners verzamelden voor een gezamenlijke trainingstocht doorheen de Vlaamse Ardennen. Daarbij één nieuwkomer - Dylan van Baarle - en drie landgenoten: Tosh van der Sande, Tiesj Benoot en uiteraard Wout van Aert. “Van de Belgen ontbrak enkel Nathan Van Hooydonck”, aldus ploegleider Grisha Niermann. “Hij is momenteel onvoldoende fit maar blijft uiteraard deel uitmaken van onze klassieke kern.”

De gezamenlijke trainingsrit diende meerdere doelen. “We wilden in eerste instantie de groep samenbrengen, als een soort teambuilding”, aldus Niermann. “Tegelijk is dit het ideale moment om het materiaal te testen. En als je dat dan toch moet doen, dan kan je het evengoed combineren met een verkenning van een parcours. Niet alle renners wonen in de buurt.”

De keuze viel op de Omloop Het Nieuwsblad. Of er veel veranderd is? Niermann: “De Molenberg is toch altijd een sleutelmoment en die is er straks niet bij. Ach, zo’n training dient toch vooral om de kennis op te frissen. Neen, uit de aanwezigheid van Wout kan je niet opmaken of hij straks wel dan niet aan de start zal staan. We zijn de programma’s nog aan het opmaken, op 22 december zullen die bekend worden gemaakt.”

Niermann sprak van een geslaagde dag. “Ook omdat we veel geluk hebben gehad met het weer. Een paar graden warmer had gemogen maar het is de ganse dag droog gebleven terwijl er regen werd voorspeld. Ideaal weer voor een trainingsritje.”

De renners van Jumbo-Visma op de Leberg ©  Peter Malaise

Ook op de Haaghoek werd er flink doorgetrokken. ©  Peter Malaise

Wout van Aert muist er vanonder op de Valkenberg. ©  Peter Malaise

Vastgoed

Jobs in de regio