©  AFP

Nicolas Colsaerts is een van vice-aanvoerders van Europees Ryder Cup-team

Nicolas Colsaerts is benoemd tot een van de vice-aanvoerders van het Europese team voor de editie 2023 van de prestigieuze Ryder Cup golf. Dat maakte de organisatie dinsdag bekend.

Bron: BELGA

De Engelsman Luke Donald, kapitein van het team, koos voor de 40-jarige Brusselaar als derde vice-aanvoerder naast de Deen Thomas Björn en de Italiaan Edoardo Molinari.

Het traditionele treffen tussen een keurgroep Amerikaanse en Europese golfspelers vindt volgend jaar plaats in Rome van 26 september tot 1 oktober. Colsaerts was er al eens bij op de Ryder Cup in 2012. Toen won hij, als speler, met het Europese team van de Amerikanen.

“Elke keer als ik de woorden ‘Ryder Cup’ hoor, moet ik denken aan de editie waaraan ik deelnam en hoe fier ik was de Europese kleuren te verdedigen en deel te nemen aan dat ongelofelijk evenement”, zegt de winnaar van drie toernooien op de European Tour. “Vice-aanvoerder zijn betekent een andere rol bekleden dan als speler, maar niettemin is mijn missie in 2023 dezelfde als in 2012, namelijk een bijdrage leveren aan het team op welke manier dan ook.”

Vastgoed

Jobs in de regio