Bij de heren was er een volledig Mortsels podium met Bjorn Scheurwegen, Dimitri Peeters en Bob Knors. © RR

“Onderhandelen met Huts om kegelbaan Boerentoren te heropenen”: Mortselse club Zun ziet populariteit van kegelsport groeien

Mortsel -

De Vlaamse kegelsportfederatie heeft zijn kampioenen gekroond die volgend jaar naar het WK in Duitsland mogen. Het Vlaams kampioenschap toont aan dat de sport sterk staat in het Antwerpse.

Filip Spoelders

LEES OOK. Verrassend ontwerp Boerentoren lokt gemengde reacties uit: van “baanbrekend” tot “verlies van art-decoparel”

Het kampioenschap vond plaats in de kegelhal van Mortsel aan Fort 4. “Met drie clubs uit Mortsel en Schelle en twee uit Beveren waren vooral de ploegen uit het Antwerpse sterk vertegenwoordigd. Volgend weekend organiseren we in Mortsel de finale van de Beker van België. Met ploegen uit onder andere Mortsel, Virton en de oostkantons zal het zeker een nationaal evenement worden”, vertelt Bob Knors, sportleider van de Vlaamse Kegelsportfederatie, en lid van het Mortselse Zun.

Nieuwe kegellokalen

Ondanks een moeilijkere periode ziet de federatie de toekomst van de kegelsport positief tegemoet. “We komen zeker uit een moeilijke periode door corona. In een gesloten zaal sporten, was lang niet mogelijk. Momenteel zijn in de omgeving enkel kegellokalen beschikbaar in Mortsel, Schelle en Beveren. Ook in Hoboken is er één, maar daar wordt niet aan competitie gedaan. In Antwerpen ligt onze sport stil door de sluiting van de Kegelkluis. Maar we zijn in onderhandeling met Fernand Huts om de kegelbanen onder de Boerentoren weer te openen. Ook in Ekeren verwachten we de opening van een kegellokaal. Het is duidelijk dat het de goede richting uitgaat.”

Dit ondervindt de Mortselse club Zun ook aan de inschrijvingen voor haar toernooi op 9, 10 en 11 december. “Met onze leden erbij zullen we zo’n 180 spelers van alle leeftijden in onze zaal mogen verwelkomen. Dat is een mooi aantal. Als je weet dat een spel gemiddeld rond de vijftig minuten duurt, zal het een druk weekend worden.”

Wereldkampioenschap

Nadien mogen verschillende kegelspelers uit het Antwerpse zich opmaken voor het wereldkampioenschap in Duitsland. “Bij de heren werd Bjorn Scheurwegen uit Mortsel Vlaams kampioen en bij de dames Yana Verhulst van de Beverse club Awakes. Zij zullen aanwezig zijn in Duitsland, net als zeven senioren van wie Eddy Behets, Marcella Hermans, Carina Claes en ik eveneens Mortsel zullen vertegenwoordigen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Boerentoren