Bert Keymolen, Riekelt Verbeecke, Egon en Thierry De Baere van Scouts Sombeke zijn fier op hun pop-up WK-voetbalcafé ‘Bar Belge’. © jvdv

Scouts openen het gezelligste voetbalcafé van het Waasland: “Met de opbrengst willen we onze lokalen inrichten”

Sombeke/Waasmunster -

Bij het vorige WK-voetbal in de zomer van 2018 vierden de scouts van Sombeke al mee met de Rode Duivels aan een groot scherm aan hun lokalen van het Buurtcentrum in de Veldstraat. “Nu het winter wordt, hebben we ons heem ingericht tot het gezelligste voetbalcafé van het Waasland”, zeggen de scouts.

Jan Van De Velde

“Alles staat klaar om er plezante feestjes van te maken in onze Bar Belge voor leden en sympathisanten”, zeggen Bert Keymolen, Thierry De Baere en Riekelt Verbeecke van de Scouts Sombeke. Hun pop-upcafé mag inderdaad gezien worden. “Dat danken we ook aan onze vriend Wim Van der Mynsbrugge, een professioneel decorbouwer. Hij heeft ervoor gezorgd dat alle elementen in het decor onze Belgische driekleur ademen.”

Scouts-afdelingsleider Egon De Baere juicht zoveel enthousiasme van de leden toe. “We richtten het enige nog niet gerenoveerde lokaal van onze scoutsafdeling in tot Bar Belge, een gezellig supportersnest waar iedereen welkom is om de wedstrijden van de Rode Duivels mee te beleven op een groot scherm. De toegang is gratis en we serveren bier en frisdrank aan twee euro en cava of een wijntje aan drie euro. Met de opbrengst willen we onze al gerenoveerde lokalen inrichten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners