© RTV

Immense solidariteit met jeugdtrainer Tony na woningbrand: “Ondanks alles zat hij meteen met zijn spelers in zijn hoofd”

Lier -

De zware brand van maandagavond aan Pettendonk in Lier trof ook de woning van jeugdtrainer Tony van Lyra-Lierse. Hij was op een scheidsrechterscursus toen hij het nieuws vernam. Zijn collega-trainer Peter Boodts zette dinsdagochtend meteen een online steunactie op touw om Tony een financieel duwtje in de rug te geven terwijl de verzekeringen hun werk doen. Na luttele uren stond de teller al op meer dan 6.000 euro. Intussen schoten nog tal van sympathisanten in actie om spullen in te zamelen.

Kristof Van Rompaey

“Het eerste wat ik dinsdagochtend zag bij de koffie, was een bericht van Tony zelf in een van onze trainersgroepen van Lyra-Lierse”, zegt initiatiefnemer van de steunactie Peter Boodts. “Hij liet weten dat het bij hem thuis had gebrand en dat hij waarschijnlijk deze week geen training zou kunnen geven. Ik vond dat zo typerend voor hem. Ondanks alles wat hij nu moet regelen, zat hij toch direct met de opvang van zijn jeugdspelers in zijn hoofd. Daar zorgen we natuurlijk voor.”

LEES OOK. Hevige brand vernielt twee rijhuizen: “Het ging razendsnel, eerst alleen wat rook, seconden later sloegen de vlammen naar buiten”

Toen een collega-trainer opperde dat hij gerust een bijdrage wilde leveren aan een eventuele steunactie, was dat voor Boodts het signaal om het heft in eigen handen te nemen. “Ik ben marketingverantwoordelijke van beroep en nogal handig met online communicatie”, zegt hij. “Via Google vond ik een platform voor financiële fondsenwerving. Ik begon er meteen met een actie om Tony te ondersteunen bij het opnieuw organiseren van zijn leven. Terwijl de verzekeringen hun werk moeten doen, kan zo’n extra steuntje in de rug zeker geen kwaad.”

Hartverwarmend

Bij het opstarten van de actie gaf Boodts een doelbedrag van 2.500 euro in. Tegen de middag had hij dat al enkele keren moeten aanpassen. Het werd telkens weer overschreden. Rond 15.15u stond de teller op liefst 6.305 euro. “Tony doet als jeugdtrainer nog veel meer dan ik”, zegt Boodts. “Hij heeft bij Lyra-Lierse ploegen van 9- en 7-jarigen, hij is jeugdscheidsrechter, hij is actief bij futsal Proost Lierse en bij LyraLierse Younited, een gemeenschap die kansarme mensen een voetbalervaring wil bezorgen. Het klinkt cliché, maar Tony heeft écht een hart van goud als je ziet hoe vaak hij zich zo compleet belangeloos inzet.”

LEES OOK. Schade na uitslaande brand is enorm: “Mijn huis is volledig vernield door het vuur en de rook”

Intussen staan er nog andere initiatieven op til voor de geliefde trainer, onder meer van supporters en horecamensen. “Het gaat dan eerder over het inzamelen van materialen”, zegt Boodts. “Ik ga me nu op dit initiatief focussen. Ik heb ook een goede connectie met restaurant Al Taglio in Lier. Zij bieden Tony eten aan voor zolang hij het moeilijk heeft. Hij wordt dus niet aan zijn lot overgelaten. Hij doet enorm veel voor het verenigingsleven. Nu is het aan ons om iets terug te doen voor hem. Vanuit de club zelf zal er zeker ook nog wel een initiatief volgen. Ik ben gewoon zeer snel geweest met deze actie. Ik hoop vooral dat dit voor hem wat hartverwarmend kan zijn.”

http://steunactie.be/actie/tony-verloor-alles-in-een-woningbrand/-14258

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio