De kunstacademie komt op grond van de gemeente. © Filip Spoelders

Plannen voor nieuwe kunstacademie zijn met een jaar vertraging klaar

Hove -

Het heeft langer geduurd dan gewenst, maar het gemeentebestuur van Hove geeft aan dat de plannen voor de nieuwe kunstacademie klaar zijn. Deze komt in de Paul van Ostaijenlaan.

Filip Spoelders

Volgens schepen van Patrimonium Gerda Lambrecht (N-VA) is het de bedoeling om begin volgend jaar de definitieve plannen aan de inwoners te tonen. “Omdat we niet iedere dag zo’n nieuwbouw oprichten, willen we ons laten begeleiden door een gespecialiseerd bureau. Wanneer deze is aangesteld en de aanbesteding is opgemaakt, zullen we de uiteindelijke plannen tonen.”

Een schets van de toekomstige academie. © RR

De schepen bouwt voorzichtigheid in omdat de opmaak van het ontwerp serieuze vertragingen kende. “Normaal zouden we vorig jaar klaar geweest zijn met de plannen. Maar we kregen verschillende bezwaarschriften binnen. Gelukkig hebben we na deze procedures niet veel aan ons idee moeten veranderen en hebben we het concept kunnen behouden.”

De kunstacademie zal omgeven worden door een tuin terwijl naast het gebouw fietsenstallingen komen. De bezoekers kunnen gebruikmaken van de parking aan de overzijde van de straat, naast de sporthal.

Cultuurcentrum

Momenteel volgen 223 volwassenen en 181 kinderen opleidingen aan de Hovese academie. De lessen algemeen beeldatelier voor kinderen en jongeren blijven doorgaan in de Rodenbachschool. De volwassenen van de afdelingen keramiek, schilderen, tekenen, fotografie, projectatelier en textiele kunsten verhuizen na de bouwwerken wel van De Markgraaf naar de nieuwbouw.

Het gemeentebestuur wil van de academie zelfs een cultuurcentrum maken. Naast de lessen en workshops zal er ook plaats zijn voor tentoonstellingen, lezingen en zogenaamde Artist Talks met bekende of beloftevolle kunstenaars. (fisp)

 

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio