Kerstmuts op het hoofd en stembanden gesmeerd, de zangers en zangeressen van 4-tune hebben er zin in. © RR

Populair zangkoor 4-tune trakteert fans met twee jaar vertraging op dubbel kerstconcert

Retie -

Twee jaar hebben ze ervoor gerepeteerd, maar volgende maand kunnen de zangers en zangeressen van het populaire zangkoor 4-tune in Retie hun fans eindelijk trakteren op hun langverwacht dubbel kerstconcert. Door corona werd het evenement tweemaal afgeblazen.

Eddy Meulemans

Het hemelse kerstconcert Wellekome wordt op 18 december, op de laatste zondag voor Kerstmis, twee keer opgevoerd in de parochiekerk van Retie: ‘s middags en ’s avonds. Er is telkens plaats voor tweehonderd toeschouwers. “De naam van onze groep is 4-tune, of fortune. Dat staat voor geluk. Samen zingen maakt gelukkig”, zegt Peter Mast van 4-tune in Retie.

Op 18 december wil 4-tune ook de mensen van Retie warm en gelukkig maken. “Na een coronapauze van twee jaar is iedereen ‘wellekome’ op ons concert”, zegt Peter. “We brengen een meeslepend en bij momenten intiem en ingetogen klankspel, op de tonen van de beste klassieke, moderne en hedendaagse componisten.”

Het gerenommeerde zangkoor 4-tune, dat de voorbije jaren al enkele nationale prijzen won, telt vandaag 26 zangers en zangeressen. De repetities van de gemengde zanggroep vinden plaats in De Burcht in Retie. Hun kersconcert Wellekome wordt op 18 december tweemaal opgevoerd, om 15.30u en om 19.30u, in de Sint-Martinuskerk in Retie. Kaarten in voorverkoop kosten 15 euro. Aan de kassa betaal je 20 euro. (ema)

www.4-tune-koor.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners