© Getty Images/iStockphoto

Onze bespaartip: schakel sneller een versnelling hoger

Van torenhoge energieprijzen tot historische inflatie: het leven wordt in sneltempo duurder. Het goede nieuws is dat we met kleine ingrepen steeds meer impact kunnen hebben op onze portemonnee. Daarom geeft Gazet van Antwerpen elke dag een handige bespaartip. Doe er je voordeel mee!

Wie snel schakelt, verbruikt minder brandstof. Algemeen wordt aangeraden om tussen de 2.000 en 2.500 toeren naar de volgende versnelling te gaan. Op een traject waar je tussen 30 en 60 km per uur rijdt, aan een gemiddelde van pakweg 50 km/u, doe je dit niet in tweede, maar in derde of zelfs vierde versnelling. Op de snelweg ga je best zo snel mogelijk naar de vijfde (of zesde) versnelling.

Mile 21, het Europese project om consumenten te helpen minder brandstof te verbruiken, berekende hoeveel je kan besparen door op het juiste moment te schakelen. Dat is maar liefst 25%. Als je weet dat Belgen vorig jaar gemiddeld 1.131 euro uitgaven aan brandstof, dan betekent dit dat correct schakelen je dus ruim 282 euro kan opleveren.  jvbo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER