Archiefbeeld. © rr

Dertig diefstallen, opzettelijke vernieling en rijverbod van 210 dagen: wijkteam Kiel rekent geseinde crimineel in

Kiel -

De Antwerpse politie heeft vrijdag een 35-jarige man opgepakt die maar liefst zes keer geseind stond voor verschillende diefstallen. De verdachte is mogelijk ook betrokken bij drie andere diefstallen in onderzoek. Hij is aangehouden door de onderzoeksrechter.

nelo

Het wijkteam van het Kiel kreeg tijdens hun patrouille op de Boomsesteenweg een man in de gaten die ze herkenden van een politiebriefing. “De verdachte stond geseind en kon door het team worden opgepakt”, vertelt politiewoordvoerder Wouter Bruyns.

Bij nazicht in de politiedatabanken, bleek dat de man maar liefst voor zes dossier gearresteerd diende te worden. “Het gaat om feiten zoals winkeldiefstallen, een fietsendiefstal en diefstal uit een wagen in Antwerpen en nog een zware diefstal in de omgeving van Grimbergen.”

De verdachte komt in aanmerking voor nog drie andere diefstallen, “maar deze feiten worden nog onderzocht”, aldus Bruyns. De man is geen onbekende voor de politie en het gerecht. Hij heeft maar liefst dertig diefstallen, waaronder vijf zware diefstallen, en vijf cases van opzettelijke vernielingen op zijn naam staan. Daarnaast liep hij ook meerdere keren een rijverbod op, dat intussen is opgelopen tot 210 dagen.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio