De cast van Afrodisiacum kijkt uit naar de première vrijdag. © RR

Toneelkring Sint-Jan Berchmans brengt voorstelling geschreven door eigen lid

Borsbeek -

De cast, regisseur en technici van Koninklijke Toneelkring Sint-Jan Berchmans uit Borsbeek staan voor de première van hun nieuwste stuk. Vanaf vrijdag brengen ze Afrodisiacum dat door één van de eigen leden is geschreven.

Filip Spoelders

Bij de toneelkring zijn ze wel gewoon om zo veel mogelijk in eigen beheer, zoals de bouw van het decor, te doen. De vereniging zal in 2024 namelijk zestig jaar bestaan en het telt ongeveer zestig leden. Hiermee bevindt ze zich tussen de oudste en ook de grootste verenigingen van de gemeente. “Dit hebben we onder andere te danken aan onze goede jeugdwerking. Ieder voorjaar organiseren we workshops waarbij jongeren het theater ontdekken. Tijdens het najaar is er altijd een jeugdproductie om jongeren de kans te geven om voor de eerste maal op het podium te staan”, vertelt bestuurslid Gunter Van den Sande.

Toneelkring Sint-Jan Berchmans mag de volgende twee weekends weer dromen van een vol parochiecentrum in de De Robianostraat. “We spelen vijf voorstellingen en in de zaal is telkens plaats voor 110 toeschouwers. We zitten ondertussen aan meer dan vijfhonderd verkochte tickets. Er zijn dus nog maar enkele plaatsen vrij. Speciaal aan dit stuk is dat het geschreven is door Ronald Binnemans. Hij is ook bestuurslid en is tijdens de coronaperiode aan het schrijven gegaan. De wereldpremière van zijn verhaal volgt dus vrijdag in Borsbeek.” (fisp)

De toneelvereniging speelt dit weekend op vrijdag en zaterdag. Ook op 2, 3 en 4 december staan er voorstellingen gepland. Tickets zijn te bestellen via de website of tonsjb@gmail.com.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio