KISSterious. © rr

Kiss- en Metallica-tributebands en lokale groepen tekenen present op 6de Metal for Life

Balen -

De zesde editie van Metal for Life vindt zaterdag 26 november plaats in PC Balen met diverse rock- en metalbands. De opbrengst van het festival gaat dit jaar naar zorgboerderij LouTieJu. Naast een aantal lokale bands voeren tributebands KISSterious en Magnetica de affiche aan.

Het Balense muziekfestival Metal for Life dat jaren geleden van start ging als Metal 101, vindt dit jaar voor de zesde keer plaats. “Na twee jaar coronastilte keren we dit jaar terug”, vertelt organisator Tom Leppens. “Het is natuurlijk spijtig dat we ons festival twee keer moesten afzeggen, maar nu kunnen we er weer tegenaan gaan.”

Net als de vorige edities gaat de opbrengst van Metal for Life naar telkens een ander goed doel. Dit jaar is dat zorgboerderij LouTieJu. “LouTieJu helpt kinderen en gezinnen die moeilijkheden ervaren in het dagelijkse leven of rust zoeken”, zegt Leppens. “Het gaat onder meer om kinderen met een ernstige ziekte, beperking, gedragsaandoening of een moeilijke thuissituatie en hun gezin. Maar ook kinderen en gezinnen met nood aan rust en verbinding kunnen er terecht.”

Magnetica. © rr

Zoals de naam doet vermoeden ligt de nadruk van Metal for Life op het zwaardere gitaarwerk, maar ook gewone rock komt aan bod. “Opener is Epitome, een stevige vierkoppige rock ’n roll-band uit Dessel”, vertelt Tom Leppens.

“Vervolgens speelt de legendarische Kempense death metalband Exoto. De Balense metalcoregroep Bones To Dust is de derde groep op de line-up. Met KISSterious brengen we nadien de beste Kiss-tributeband uit de Benelux op het podium. Zij brengen net als hun grote voorbeeld een spetterende show. De tweede blikvanger op de affiche is Magnetica, een Belgische Metallica-tributeband. Als muzikale afterparty sluit Covers on the Rocks Metal for Life af.”

Metal for Life vindt plaats op zaterdag 26 november in PC Balen, Guustaaf Woutersstraat 29 in Balen. Deuren openen om 17u en het eerste optreden start om 17.30u. Tickets kosten 15 euro in voorverkoop (voorverkooppunten zijn cafés Rock Kelder in Balen en Skulls in Geel). Aan de kassa kost een ticket 20 euro.

  (Tommy Maes )

www.metalforlife.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners