Alle wegen - of toch bijna allemaal - lopen dood op het kruispunt Wommelgemsteenweg, Koolsveldlaan en Eikenlaan. Hier het zicht van uit de Koolsveldlaan richting Marktplein. © Hugo Gerstmans

Voorbode heraanleg Wommelgemsteenweg en omgeving: na kapotte brug zorgt nu opgebroken kruispunt voor verkeersellende

Wijnegem/Wommelgem -

Sinds maandag loop het verkeer in Wijnegem in de soep. Dat is een gevolg van de afsluiting van het drukke kruispunt van de Wommelgemsteenweg met de Eikenlaan en de Koolsveldlaan. Het is meteen de eerste aanzet tot de geplande heraanleg van deze en enkele andere straten in de omgeving.

Het startschot voor de werken werd gegeven door Fluvius. Op het kruispunt van de Wommelgemsteenweg, Eikenlaan en Koolsveldlaan is er geen doorkomen meer aan en dat blijft zo tot 2 december. Er geldt een omleiding van en naar Wommelgem via Oelegemsteenweg en Stokerijstraat. Ook wie vanaf 28 november via de nieuwe brug over de E313 naar de buurgemeente wil vanuit Wijnegem, zal zolang die omweg moeten volgen.

Om de handelaars in de Wommelgemsteenweg te bereiken, kan je wel nog altijd via Wommelgem de steenweg inrijden. De aannemer voorziet een veilige doorgang voor fietsers en voetgangers tijdens de werkzaamheden.

Inwoners die uit de Wommelgemsteenweg komen, kunnen nog wel links afslaan op het kruispunt met de Eikenlaan om de Markt en Turnhoutsebaan te bereiken.

Zo moet het worden na de heraanleg, maar die zou pas in 2024 volgen. © Pidpa/Gemeente Wijnegem

Groener en verkeersveiliger

De gemeente bereidt samen met Pidpa al een tijd de heraanleg voor van deze buurt en heeft daarvoor een budget van 1,5 miljoen euro uitgetrokken. Dit voorjaar werd het ontwerp voorgesteld aan de bewoners. De nadruk ligt op een groener uitzicht en het doen respecteren van de zone 30.

Op de schop gaan de volledige Eikenlaan, een deel van de Koolsveldlaan (tot Brouwerslaan), de volledige Brouwerslaan en de Wommelgemsteenweg, het eerste deel richting Wommelgem en een klein stukje extra fietspad op het kruispunt richting Wijnegem-centrum. De eigenlijke straatwerken zouden volgend jaar van start gaan en worden afgestemd op de afbraak en bouw van de bruggen over het Albertkanaal.(jaa)

© Hugo Gerstmans

© Hugo Gerstmans

© Hugo Gerstmans

Toekomstbeeld. © Pidpa/Gemeente Wijnegem

Toekomstbeeld. © Pidpa/Gemeente Wijnegem

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio