Het geboortebos van Horendonk groeide in een klap met meer dan tweehonderd bomen aan. © Fotografils

Ruim tweehonderd bomen voor geboortebos Horendonk: meer kindjes geboren in 2021 tegenover vorige jaren

Essen -

Het geboortebos in Horendonk is 221 bomen rijker. Dat is precies het aantal kindjes dat in 2021 in Essen werd geboren. Dat is meer dan andere jaren, wellicht te danken aan de lockdowns tijdens corona.

In de Horendonkse bossen organiseerde de gemeente een boomplantactie waarmee het geboortebos op Horendonk flink is aangegroeid. Heel wat jonge ouders kwamen er een boompje planten voor hun kindje dat in 2021 werd geboren. Schepen van Jeugd Arno Aerden (Vooruit) mocht dit jaar ook zélf een boompje planten voor zijn zoontje.

Schepen Arno Aerden mocht zelf ook een boom planten voor zijn zoontje. © Fotografils

“Het enthousiasme rond het geboortebos was groot: er waren zeker evenveel aanwezigen als in 2021, toen er boompjes werden geplant voor de kindjes die in 2019 én 2020 waren geboren”, merkt Aerden op. De kindjes kregen een emmertje met schepje als geschenkje mee naar huis.

Een emmertje en schepje voor alle kindjes. © Fotografils

Populaire namen

In totaal werden er 211 Essenaren geboren in 2021. Dat zijn er meer dan in voorgaande jaren. “De lockdown heeft zo toch voor íets moois gezorgd”, grapt de schepen.

De populairste jongensnaam was Finn en de populairste meisjesnaam was Ella, allebei met vijf geboortes. Over d’Aa bewees zich als ‘meest vruchtbare straat’ met twaalf geboortes. De meest ‘vruchtbare’ familie was de familie Deckers met vier geboortes. “Kinderen zijn onze toekomst. Ze zijn daarnaast vooral ook de bron van heel veel vreugde en fierheid en vooral veel hoop”, besloot Arno Aerden. (ella)

Veel volk op de plantdag van het geboortebos. © Fotografils

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners