In een week tijd reden al zeker vier wagens zich vast in het nieuwe plantvak op het Kardinaal Mercierplein. © rr

Bestuurders rijden zich aan de lopende band vast in nieuw aangelegd plantvak

Mechelen -

Bestuurders laten zich verrassen door een nieuw aangelegd plantvak op het Kardinaal Mercierplein in Mechelen. In een week tijd hebben al verschillende bestuurders er zich vastgereden. De stad plaatste extra signalisatie.

Sven Van Haezendonck

LEES OOK. Mechelen kleedt heringerichte vesten tijdelijk aan: “350 plant- en boombakken, 135 zitbakken en 300 fietsenstallingen”

Bij de tijdelijke herinrichting van de vesten hebben het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de stad het wegdek op verschillende plaatsen laten ontharden. Zo ook op het Kardinaal Mercierplein, waar je met de wagen niet langer de Graaf van Egmontstraat kan inrijden en een lusje moet maken.

Op die plek, in het midden van het plein, heeft een aannemer zowat een week geleden een plantvak aangelegd. Verschillende bestuurders hebben zich daardoor laten verrassen. “De zandbak was onduidelijk aangegeven. Er stond weinig signalisatie”, zegt buurtbewoner Jan Braem.

In het donker

Dat bleef niet zonder gevolgen. Vroeger kon je daar zonder problemen draaien en veel mensen moeten duidelijk nog wennen aan de nieuwe verkeerssituatie. “Vooral in het donker valt het plantvak niet op. Ik heb al vier bestuurders zich zien vastrijden, inclusief mijn eigen vrouw”, vertelt Jan Braem.

Uit macht der gewoonte liet ook zij zich verrassen. Er zat niets anders op dan een takeldienst te laten aanrukken om de auto uit het plantvak te krijgen. “Dat heeft ons 481 euro gekost”, zegt de Mechelaar.

Ondertussen heeft de stad extra signalisatie laten plaatsen. “Er komen ook nog boordstenen rond het plantvak”, reageert Andy Frans, minder-hinder coördinator bij de stad. (svh)

LEES OOK. Brokken asfalt op Douaneplein zijn van ontharding enkele jaren terug: “Ze hebben niets te maken met vesten”

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio