Archiefbeeld ©  JORIS HERREGODS

Vier Colombianen veroordeeld voor gauwdiefstallen op Tomorrowland

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft vorige week vier Colombianen veroordeeld voor veertien gauwdiefstallen en een poging daartoe tijdens het dancefestival Tomorrowland in Boom. Ze kregen een jaar cel, waarvan enkel de voorhechtenis als effectief gedeelte geldt, en 1.600 euro boete. De vier waren speciaal naar het festival gekomen om diefstallen te plegen.

jvhBron: BELGA

Het team Gauwdiefstallen van de politiezone Antwerpen hield op 30 juli 2022 toezicht op de festivalweide. De inspecteurs merkten aan de Main Stage een man van Zuid-Amerikaanse origine op die een Kroatische vlag over zijn schouders had gedrapeerd. De man, later geïdentificeerd als Luis S.S., had meer aandacht voor de bezittingen van de festivalgangers dan voor het optreden. Hij ging daarna naar de drankenstand en legde daar contact met Geovanny M.F., Jordy L.S en Astrid G.C. Ze mengden zich vervolgens al dansend onder de festivalgangers.

De inspecteurs zagen hoe ze geregeld achter iemand halt hielden en dan probeerden om een handtas of rugzak te openen of een halsketting te verwijderen. De vier werden opgepakt en naar een tent gebracht voor fouillering. Bij Luis S.S. werden twee bankkaarten aangetroffen die niet op zijn naam stonden, drie halskettingen en vier gsm-toestellen die in zijn onderbroek verstopt waren. Hij had ook een kaartje op zak met de gegevens van een locker op Tomorrowland. Daarin lagen nog elf gsm’s die gestolen bleken. 

De gsm’s van de beklaagden werden uitgelezen en daaruit bleek dat ze al verschillende festivals in Europa bezocht hadden. In het toestel van Astrid G.C. werd een foto van een papiertje aangetroffen waarop verschillende types gsm’s en hun waarde stonden opgelijst. Ook in het toestel van Geovanny M.F. stonden foto’s van gsm’s met bedragen. De toestellen lagen op aluminiumfolie, klaar om ingepakt te worden. Op een van de foto’s waren 26 gsm’s te zien.

Luis S.S. minimaliseerde de feiten: hij had de gestolen goederen enkel bijgehouden voor anderen. Zijn drie kompanen ontkenden iedere betrokkenheid. De rechtbank vond hun schuld aan veertien gauwdiefstallen bewezen. Voor de diefstal van de drie halskettingen werden ze vrijgesproken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER