Wannes Poelmans © rr

Wannes Poelmans van Turnkring Deugd en Moed naar Sofia: neemt deel aan de internationale wedstrijd WAGC

Ekeren -

Meer dan duizend leden van turnkring Deugd en Moed sporten wekelijks in de gymhal in het Hagelkruispark. Eén van hen, Wannes Poelmans, behaalde de selectie voor deelname aan de internationale wedstrijd WAGC (World Age Group Competition) in de Bulgaarse hoofdstad Sofia.

Van 23 tot 26 november strijden gymnasten van 11 tot 21 jaar voor de titel in de trampoline, Dubbele minitrampoline (DMT) en Tumbling. De Belgische delegatie bestaat uit 32 gymnasten, vergezeld door enkele trainers, juryleden en kinesist.

Wannes komt in actie tijdens de kwalificatie Tumbling 13-14 jaar op zaterdag 26 november met later de dag mogelijk de finale. “De voorbereidingen zijn goed verlopen”, zegt Wannes. “Ik heb had getraind op alle onderdelen om de sprong vlot en strak afgewerkt te krijgen. Dat vraagt nu vooral veel herhaling om alle kleine foutjes te corrigeren.” Wannes probeert goed op te letten op voldoende opwarming en stretchen om geen blessures op te lopen. Op het thuisfront binnen de club wordt massaal mee gesupporterd en zal de wedstrijd op groot scherm gevolgd worden. (mawo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners