© RTV

Gemeente verkoopt voormalige winkelsite Pittoors

Duffel -

De Duffelse OCMW-raad heeft beslist om de panden in de Kapelstraat 3-5-7 te verkopen. Ze staan in de gemeente, maar ook daarbuiten, bekend als ‘de Pittoors’. De oppositie keurde de verkoopplannen niet goed.

Chris Van Rompaey

Willy Pittoors bouwde er samen met zijn echtgenote Greta en hun ploeg een zaak uit in audio- en videoapparatuur. Al snel werd het pand te klein en verhuisden ze naar de Duffelse kmo-zone Itterbeek, waar ze een nieuw en modern gebouw optrokken. In 2004 kocht het OCMW van Duffel de gebouwen en richtte ze in als bureauruimte voor de administratie.

Daarna werden de gebouwen nog gebruikt als werkruimte voor OCMW-diensten en als kantoorruimte voor de lokale dienstenchequeonderneming. Ook diverse verenigingen kregen er een opslagruimte voor hun materialen, zoals het Garagetheater Ter Elst en Oefening Geeft Kracht (OGK).

Centrale én strategische ligging

“Het pand staat nu al een tijdje leeg, is aan het verkommeren en wordt louter als bergruimte aangewend. Ik ben zeker dat je hier een mooi handelspand met daarboven kwaliteitsvolle appartementen kan realiseren op deze centrale én strategische ligging, wat nieuwe noodzakelijke zuurstof en beleving zal geven aan dit centrum van Duffel-Oost”, stelt schepen van Patrimonium Jos Hellemans (CD&V).

“We keken lang uit naar een nieuwe invulling en we onderzochten verschillende opties, maar steeds kwamen we tot de conclusie dat het OCMW nog voldoende uitbreidingsmogelijkheden heeft, direct aansluitend aan haar bestaande gebouwen aan de overkant. Zo komt er in 2024 een nieuw Lokaal Dienstencentrum en ook elders kunnen we nog realisaties verwezenlijken”, vult schepen van Zorg Luc Van Houtven (CD&V) aan.

“De gevelbreedte bedraagt 26 meter en het gebouw heeft een totale oppervlakte van 544 m². We verkopen het pand openbaar via het online verkoopplatform Biddit”, besluit schepen Jos Hellemans.

Slechtst mogelijke optie

Enkel de meerderheidspartijen N-VA en CD&V keurden de verkoopplannen goed. Vlaams Belang onthield zich, Groen stemde tegen. “Deze winkelpanden bevinden zich in het centrum van Duffel-Oost, tegenover het woonzorgcentrum. Dit is dus strategische grond en die verkoop je niet. Verkopen is de slechtst mogelijke optie, want hier mis je gigantische kansen op betaalbaar wonen. De enige voorwaarde die jullie stellen, is namelijk dat er beneden een handelspand moet komen, maar geen woord over betaalbaar wonen op de bovenverdiepingen bijvoorbeeld”, aldus Staf Aerts (Groen). (cvr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Duffel