Moeder dient klacht in bij politie na horrorverhaal in crèche: “Ze duwden braaksel in de mond van mijn zoon”

Zemst, Keerbergen -

Een nieuwe ouder is naar voren gekomen met een horrorverhaal over Mippie en Moppie 3 in Eppegem (Zemst). De crèches in Keerbergen en Zemst zijn vandaag allemaal gesloten nadat klachten bleven binnenstromen. Zo ook van moeder Sabrina die nadat ze van een medewerkster te horen kreeg wat haar kind te verduren had gekregen, naar de politie is gestapt.

Sam Coremans

LEES OOK. Nog eens negentien nieuwe klachten erbij: waarom alle crèches van Mippie en Moppie bij hoogdringendheid dicht moeten

Moeder Sabrina kon vrijdag haar oren niet geloven. Een ex-medewerkster van Mippie en Moppie 3 deed alles wat er vroeger is gebeurd met haar zoontjes uit de doeken. Het zou vooral gaan om de handelingen van een medewerkster en Myriam B. zelf. “Mijn kinderen hebben beiden veel problemen met hun gezondheid”, zegt Sabrina. “Ze zijn daarom moeilijke eters. Volgens de medewerkster werd eten hardhandig in hun mond geduwd. Als mijn oudste dat uitbraakte, duwden ze het braaksel er gewoon bij. Mijn jongste kreeg eten in zijn mond geduwd. Tot de dag van vandaag wil hij enkel koud voedsel, anders eet hij niet.” De beide kinderen worden nog steeds opgevolgd voor eetstoornissen.

Drie klachten

De eigenares legde medicatie voor de gevoelige kindjes dagelijks aan de kant. “In mijn gezicht was Myriam altijd vriendelijk en zei ze dat alles in orde kwam”, zegt Sabrina. “Maar nu hoor ik dat ze mij daarna gewoon uitlachte. Wij hebben die tijd heel vaak in het ziekenhuis gezeten. Soms moest mijn jongste zoon dagen op intensieve blijven. Nu wordt duidelijk waarom hun ziektebeeld elke dag verslechterde.”

Sabrina bleef geen seconde met de verhalen van de ex-medewerkster zitten. “We hebben onmiddellijk klacht neergelegd bij de politie van Mechelen”, zegt de moeder. “Myriam heeft permanente schade veroorzaakt bij mijn kinderen. Ze moet gestopt worden.” Enkele ex-medewerksters van Myriam B. zouden ook klacht neergelegd hebben. De Mechelse politie bevestigt dat er dit weekend drie klachten zijn neergelegd in kader van kinderdagverblijven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners