©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Kangoeroes Mechelen mits zege tegen Cholet zeker van Last 16 in Europe Cup

Kangoeroes Mechelen gaat dinsdagavond in Cholet op zoek naar een stunt bij de leider in de sterke Franse Pro A. Als de Mechelaars hun vierde keer Europese overwinning boeken, is de kwali­ficatie voor de tweede ronde (Last 16) een feit. Bij een nederlaag valt de beslissing volgende woensdag in de thuiswedstrijd tegen het Roemeense Oradea.

cpm

Kangoeroes Mechelen is naar Cholet vertrokkeen met een fitte kern, met daarin ook Jo Van ­Buggenhout. De 19-jarige ­Mechelaar is de back-up guard van de ervaren Sinjoor Domien Loubry. Van Buggenhout komt, net als Godwin Tshimanga en Joppe Mennes, met een dubbele licentie uit voor tweedeklasser Guco Lier. Vorig seizoen werd ­Guco Lier nog kampioen en dit seizoen prijkt het met 7 op 8 aan de leiding. Zondag leidde Van Buggenhout met 22 punten, 8 ­rebounds en 5 assists Guco Lier naar een 67-76-zege bij Antwerp Giants Two. “Ik voel me goed in deze rol”, zegt Van Buggenhout. “Als ik hier bij de eerste ploeg weinig minuten krijg kan ik mijn matchritme onderhouden bij Guco Lier. Dit seizoen is dat met veel derby’s bovendien een leuke uitdaging.”

De guard van de Maneblussers was eventjes uit met een voetblessure, maar is ondertussen opnieuw fit. “Ik kijk uit naar de Europese matchen. Zowel voor de club als voor mezelf is dit een eerste kennismaking met de FIBA Europe Cup. Als we vanavond winnen, zijn we gekwalificeerd, maar het wordt een zware dobber. Cholet staat in de sterke Franse Pro A aan de leiding en zal zeker revanche willen nemen voor de 88-85-nederlaag die het bij ons leed.”

Mocht Kangoeroes Mechelen verliezen, dan doet het dat beter met minder dan drie punten. Dan blijft het positief ten opzichte van Cholet.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal