©  BELGAIMAGE

Harrison Ford digitaal jonger gemaakt voor vijfde ‘Indiana Jones’

De 80-jarige acteur Harrison Ford is digitaal jonger gemaakt voor de eerste scènes van de vijfde Indiana Jones-film, meldt tijdschrift Empire. Regisseur James Mangold vertelt aan het blad dat hij kijkers in de opening wil meenemen naar de jongere jaren van archeoloog Indiana Jones in 1944, voordat de film springt naar een oudere ‘Indy’ in 1969.

Bron: De Telegraaf

Om Ford jonger te maken is onder meer gebruikgemaakt van oud archiefmateriaal van de acteur. Dat werd vervolgens gekoppeld aan nieuw geschoten beelden van Ford. Producent Kathleen Kennedy hoopt dat kijkers gaan denken dat veertig jaar oud beeldmateriaal in de film is geplakt.

Voor Ford was het de eerste keer dat hij verjongde beelden overtuigend vond. “Ik denk niet dat ik wil weten hoe het werkt, maar het werkt”, zegt hij tegen Empire. Fords Star Wars-collega’s Mark Hamill en Carrie Fisher zijn bijvoorbeeld al eerder digitaal jonger gemaakt. De bewerkte beelden laten Ford niet verlangen naar zijn jonge jaren. “Ik ben blij dat ik mijn leeftijd heb verdiend”, aldus de acteur. Indiana Jones 5 verschijnt in de zomer van 2023 in bioscopen.

Vastgoed

Jobs in de regio