Een mama en haar twee kinderen gebruiken als drie van de eersten het nieuwe gele kruispunt van de Sluizenstraat om de Geuzenveldenstraat in te rijden. © JAA

Laatste bareel eindelijk weg uit Sluizenstraat: felle gele kleur moet auto’s én fietsers alert houden

Schoten -

Bijna een volledig jaar is er gewerkt om slechts vijfhonderd meter Sluizenstraat zowel boven als onder de grond klaar te maken voor de toekomst. Maar tot vreugde van zowat alle weggebruikers werd de laatste bareel maandag 21 november dan toch weggehaald. Het kruispunt met de Geuzenveldenstraat is niet meer te missen. Je hebt er door de felle gele kleur haast een zonnebril nodig.

Jan Auman

Er kwam flink wat verf bij te pas om de Sluizenstraat volledig te finaliseren en terug te geven aan de Schotenaren. Het voorbije weekend nog onbeschreven kruispunt met de Geuzenveldenstraat werd door enkele wegenbouwers helemaal geel gespoten met een product dat volgens de gemeente niet te glad zal worden en evenmin snel zijn felle tint zal verliezen.

Ter hoogte van de Geuzenveldenstraat kreeg de Sluizenstraat over een grote stuk een felle gele kleur, maar geen verkeerslichten, noch een verhoogd wegdek. © JAA

Dat laatste is belangrijk om de veiligheid van de vele fietsers op deze onder meer door scholieren veelgebruikte oversteekplaats te gebruiken. Want in verkeerslichten heeft de gemeente niet geïnvesteerd. En een verhoogde aanleg is evenmin gebeurd.

Voor de gebruikers was het maandagnamiddag nog even wennen. Dankzij een nieuw opritje en verlaagde boordsteen, mogen fietsers vanuit de Geuzenveldenstraat nu zonder noodzakelijke en vervelende slingerbewegingen mee met de rest van de verkeersstroom het kruispunt oprijden en mooi aansluiten op het jaagpad langs de vaart, links of rechts. In omgekeerde richting werd op het jaagpad een wachtvak afgebakend met haaientanden waar fietsers een rustig moment kunnen uitkiezen om over te steken. Daarna kunnen ze rechtdoor de wijk Geuzenvelden in of linksaf om richting Villerslei te rijden.

Wie zich onzeker voelt, kan volgens de gemeente nog altijd met de fiets aan de hand het eveneens en maar even verderop gelegen zebrapad gebruiken om de Sluizenstraat te dwarsen. In de Geuzenveldenstraat werden bij nadering van de Sluizenstraat zowel een stuk fietspad als twee fietssuggestiestroken voorzien.

De gemeente investeerde 1,5 miljoen euro in de renovatie van de Sluizenstraat.

© JAA

© JAA

© JAA

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio