De Bisschopslaan in Beerse krijgt woensdag ook een asfaltlaag. © BERT DE DEKEN

Centrumstraten krijgen nieuwe laag asfalt: Bisschopslaan opent op 2 december

Beerse

Een aannemer geeft op woensdag 23 november de Tempelstraat, Rodenbachlaan en Bisschopslaan in Beerse een nieuwe toplaag asfalt. De Bisschopslaan gaat op vrijdag 2 december weer open voor het verkeer.

De werkzaamheden aan de rioleringen in het centrum van Beerse gaan met het aanleggen van asfalt een volgend stadium in. Als voorbereiding op de asfaltverharding wordt dinsdagvoormiddag de hele rijweg in de Tempelstraat, Rodenbachlaan en Bisschopslaan geborsteld en mag er niets op de baanvakken staan.

Woensdag krijgen de drie straten een toplaag asfalt. Voor een goede hechting met de onderlaag, wordt woensdagochtend een kleeflaag aangebracht. “Je mag niet over die kleeflaag rijden en ook niet wandelen. Die laag blijft kleven aan de schoenen en autobanden en laat zwarte sporen achter die moeilijk te verwijderen zijn”, klinkt het bij het lokaal bestuur van Beerse. “Er is vanaf woensdag 7u geen verkeer mogelijk in de Tempelstraat, Rodenbachlaan en Bisschopslaan. Verplaats je wagen tijdig uit de werkzone en van je oprit.”

Na de asfaltering worden de Tempelstraat en Rodenbachlaan volledig afgewerkt, om die straten vanaf eind december weer volledig open te kunnen stellen. De Bisschopslaan is normaal gezien al toegankelijk vanaf vrijdagavond 2 december. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners