© Frank Muller / HH

Onze bespaartip: jouw compost is geld waard

Van torenhoge energieprijzen tot historische inflatie: het leven wordt in sneltempo duurder. Het goede nieuws is dat we met kleine ingrepen steeds meer impact kunnen hebben op onze portemonnee. Daarom geeft Gazet van Antwerpen elke dag een handige bespaartip. Doe er je voordeel mee!

Zelf composteren is een win-win: je geraakt niet alleen gemakkelijk van je tuin- en keukenafval af, je krijgt er ook nog eens waardevolle voeding voor je planten voor in de plaats. Bovendien hoef je geen grote tuin te hebben om te composteren. Er is voor iedere tuin of zelfs elk terras een mogelijkheid, van een grote composthoop tot een klein wormenbakje.

Naast simpel en milieuvriendelijk is composteren ook goed voor je portemonnee. Het kenniscentrum Vlaco berekende hoeveel je precies kan uitsparen, doordat je minder tripjes naar het containerpark doet, afvalzakken of -bakken niet gebruikt en meststoffen niet moet kopen omdat je eigen compost kan gebruiken. Voor een kleiner compostvat is dat op jaarbasis 39,5 euro, maar met een grote compostbak of -hoop loopt dat op tot 173,5 euro.  JVBo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER