Agentschap Opgroeien sluit ook vier andere vestigingen van kinderopvang Mippie en Moppie

Ook de vier andere vestigingen van kinderdagverblijf Mippie en Moppie in Zemst, Keerbergen, Weerde en Hofstade worden gesloten door het Agentschap Opgroeien. Eerder was ook al de vestiging in Keerbergen geschorst nadat een kindje van 2,5 jaar er vastgebonden werd aan een bedje met duct tape. Er doken ook nog andere schrijnende verhalen over de kinderopvang op.

gjs, sdb

Op het kabinet van Vlaams minister Hilde Crevits (CD&V) klonk het vanmorgen nog dat ook de andere vestigingen van Mippie en Moppie onder de loep genomen zouden worden. Dat heeft er nu toe geleid dat het Agentschap Opgroeien die vestigingen - in Zemst, Keerbergen, Weerde en Hofstade - bij hoogdringendheid schorst.

“Er kunnen vanaf morgen geen kinderen meer worden opgevangen”, klinkt het bij het Agentschap. “De organisator heeft het recht bezwaar aan te tekenen tegen de beslissing, maar dat bezwaar werkt niet opschortend. De crèche blijft dus gesloten tot er een definitieve uitspraak volgt. De schorsing loopt voor de verschillende locaties in principe tot 23 januari 2023, tenzij een definitieve uitspraak sneller volgt.”

LEES OOK. Nieuwe schrijnende verhalen komen boven over probleemcrèche: “Ze hadden zelfs een ruimte die ze de ‘helkamer’ noemden”

Kind en Gezin is al heel de dag ouders aan het contacteren om hen op de hoogte te brengen van de situatie, ook de lokale besturen zijn gecontacteerd. Het is nu zoeken naar oplossingen voor alle gezinnen en kinderen die plots zonder opvang vallen. Het gaat in totaal om 137 opvangplekken.

Mippie en Moppie 2 in Keerbergen werd op vrijdag 11 november al bij hoogdringendheid geschorst. Aanleiding was de melding van een schrijnende situatie: een kindje zou er vastgebonden zijn aan een bedje met duct tape. “Vorige week meldde Opgroeien de overige locaties van Mippie en Moppie al aan bij het VECK voor een bijkomende screening. Na bijkomende klachten worden de vier andere locaties ook geschorst. Opgroeien hanteert hierbij het voorzorgsprincipe”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER