Tijdens het voorleesmoment mochten de kinderen een diadeem met oortjes opzetten om te kunnen ‘lezen met hun oren’. © AF

Meerhoutse leerlingen lezen met hun oren tijdens de Voorleesweek

Meerhout -

De Voorleesweek wordt traditioneel in alle bibliotheken gevierd, maar ook in de Meerhoutse basisschool De Boomgaard kunnen de leerlingen deze week ‘lezen met hun oren’.

Annelies Frederickx

Van 19 tot en met 27 november is het de Voorleesweek en het thema dit jaar is ‘lezen met je oren’. In de Meerhoutse basisschool De Boomgaard kunnen de leerlingen tijdens de middagpauze genieten van enkele (voorlees)verhalen. “We nemen jaarlijks deel aan de Voorleesweek, maar tot nu toe deden we dat intern in de klas tijdens de lesuren”, vertelt directeur Claudia Gijbels. “Dit schooljaar pakken we het anders aan. Juf Nele houdt twee voorleesmomenten voor de kinderen in het kinderdagverblijf. Het eerste viel maandagmorgen alvast in de smaak, zeker omdat het voorleesmoment gecombineerd werd met een digitaal bord waarop vertelprenten getoond werden. Daarnaast bieden zorgcoördinator Annelies, leesjuf Janne en ikzelf onze leerlingen voorleesmomenten aan tijdens de middagpauze. Die zijn geheel vrijblijvend. Kinderen die liever voetballen tijdens de pauze kunnen dat dus zeker blijven doen.”

Directeur Claudia Gijbels las voor uit Bat Pat - De dansende vampier. © Annelies Frederickx

Maandagmiddag kregen de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar alvast een flinke primeur, want Claudia Gijbels had haar kantoor omgetoverd tot een gezellige luisterruimte. “Ik vind het erg fijn om ook eens actief met de leerlingen aan de slag te gaan”, aldus de directeur. “Ik heb een boek gekozen uit mijn eigen bibliotheek, namelijk Bat Pat – De dansende vampier. Ik kan het verhaal natuurlijk niet helemaal lezen, maar ik hoop dat de nieuwsgierigheid van de leerlingen aangewakkerd is en dat ze binnenkort de rest van het verhaal willen horen.”

Die wens kwam alvast volledig uit, want na de voorleessessie wilden de leerlingen de afloop van het verhaal kennen, maar daar zullen ze dus nog even op moeten wachten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners