Staf Jennes; Roy Miner, Jimmy Rubbens, Danny Vanhoudt en Laila Jari in ‘Iets bekennen in d’ Ardennen’ in een regie van Hilda Hofman. © rr

Ekerenaren omarmen al van bij de eerste voorstelling Theater Magique

Ekeren -

Theater Magique heeft niet alleen verrast met zijn eerste productie ‘Iets te bekennen in d’ Ardennen‘, maar ook met de cabaretopstelling van de zaal. ’t Rood Dak in de Kloosterstraat 50 werd de voorbije maanden volledig gerenoveerd.

“De vernieuwing van ‘t Rood Dak is een pluspunt voor Ekeren”, zegt Ronny Kruyniers van Ekeren Vooruit, de vorige eigenaar van de zaal. Ook op Facebook zijn de reacties positief. “Comfortabele stoelen en een drankje kan mee tijdens de voorstelling”, reageert één van de bezoekers. Jimmy Rubbens, de nieuwe eigenaar en medeoprichter van Theater Magique, koos voor een cabaretopstelling van de zaal en dat is uniek voor Ekeren. De theaterbezoekers zitten aan tafeltjes met vooraan een drietal zetels, zeg maar loges. Een theatervoorstelling is één van de vele mogelijkheden die de zaal nu biedt. Rubbens wil de zaal in de toekomst ook verhuren aan niet commerciële activiteiten zoals familiereünies en seminaries.

Genieten

Niet alleen viel de zaalopstelling op, de bezoekers genoten ook van de voorstelling. Jimmy Rubbens schreef het eerste stuk, Iets te bekennen in d’Ardennen. Vier vrienden keren met de taxi na een feestje terug naar huis. De taxi, bestuurd door een dame, raakt in een ongeval betrokken. De mannen geven de chauffeur de schuld en besluiten in de toekomst vrouwen uit het leven te bannen. Maar houden ze dat vol? In januari en februari kiest Theater Magique voor Een bedevaart naar Bonaire van Maurits Keyzer en in juni staat Camping Carrousel van Peter De Kemel op de affiche.

‘Iets te bekennen in d’ Ardennen‘ loopt nog op vrijdag 25 en zaterdag 26 november om 20u en zondag 27 november om 15u, in de Kloosterstraat 50. www.theatermagique.be.(mawo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners