William Leclef van Het Anker ontvangt de onderscheiding van Bert Kruismans namens Brussels Beer Challenge. © Het Anker

Gouden Carolus Whisky Infused wint hoofdprijs op Brussels Beer Challenge: “Unicum in de recente geschiedenis van de brouwerij”

Mechelen -

Gouden Carolus Whisky Infused is uitgeroepen tot ‘Beste bier van de competitie’ op de Brussels Beer Challenge 2022. Bij de Mechelse brouwerij Het Anker zijn ze dolblij en kondigen ze meteen aan dat het bier voortaan ook in kleinere flesjes verkrijgbaar is.

Bert Provoost

De competitie wordt sinds 2012 georganiseerd in België en groeide uit tot een van de belangrijkste en meest prestigieuze bierwedstrijden ter wereld. Een vakjury bekroonde Gouden Carolus Whisky Infused met een gouden medaille in de categorie ‘Speciality Beer’. Uit alle inzendingen, meer dan 1.800 verschillende bieren uit de hele wereld, werd Gouden Carolus Whisky Infused vervolgens door de vakjury als hoofdwinnaar aangeduid en verkozen tot ‘Beste bier van de competitie’.

Op de winst werd meteen geklonken. © Het Anker

In 2015 introduceerde Brouwerij Het Anker uit Mechelen deze bierstijl. Voor dit brouwsel wordt Gouden Carolus Imperial Dark verrijkt met een infusie van Gouden Carolus whisky. Dat resulteert in een krachtig en volmondig bier met subtiele toetsen van vanille, eikenhout en chocolade.

“In de recente geschiedenis van de brouwerij is het nog niet voorgevallen dat zo’n mooie onderscheiding één van onze bieren te beurt valt”, aldus William Leclef van Het Anker. “Onze bieren worden jaarlijks maar naar vier internationale biercompetities wereldwijd gestuurd. Wanneer we dan zo’n hoofdprijs in ontvangst mogen nemen, is dat toch een geweldige bekroning van de creativiteit en het harde werk dat onze medewerkers hierin steken.”

Het bier wordt al jaren verkocht in grote flessen van 75 centiliter. “Vanuit de horeca kregen we de vraag om ook een oplossing te zoeken voor de liefhebbers die per glas willen bestellen. Het bier wordt daarom inmiddels ook afgevuld in flesjes van 33 centiliter. Tijdens de herfst- en winterperiode brengt de brouwerij het bier ook uit op vat, als bijzondere editie voor een selectie horecazaken in binnen- en buitenland.”

© Het Anker

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen