©  Theo Derkinderen

Man (21) staat terecht voor vechtpartij, maar ontkent

Bonheiden -

Een 21-jarige man moest zich maandag voor de correctionele rechtbank verantwoorden voor zijn betrokkenheid bij een zware vechtpartij waarbij een jongeman tot bloedens toe werd geslagen.

De feiten speelden zich begin maart 2021 af in een gebouw in Bonheiden waar jongeren begeleid wonen. Een jongeman werd er door een achttal personen aangevallen en in mekaar geslagen. Zelfs toen het slachtoffer al tegen de grond lag, moest hij nog verscheidene slagen en trappen in de buikstreek en het gezicht incasseren. Uiteindelijk lieten de daders hun slachtoffer bebloed achter.

Mogelijk was de vechtpartij een wraakactie omdat de jongeman even voordien had geflirt met de vriendin van iemand anders. Volgens het Openbaar Ministerie was het B.B. die de afranseling had gepland. Tegen de jongeman werd 1 jaar cel of een begeleiding door de drugsopvolgingskamer gevorderd.

De verdediging ontkende de feiten evenwel. “Mijn cliënt heeft geen slagen uitgedeeld. Hij zat gewoon in zijn kamer. Bovendien zitten er in het dossier ook geen concrete bewijzen tegen mijn cliënt”, reageerde advocaat Stefan Vanbesien. Vonnis op 19 december. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rechtbank Mechelen