Lokeren-Temse kreeg (opnieuw) een boete na gebruik van pyrotechnisch materiaal en het gooien van bier tijdens de wedstrijd tegen KV Mechelen.© ies

KSC Lokeren-Temse rekent boete door aan fans die boel op stelten zetten: “Wie de sfeer komt verpesten, is hier niet welkom”

Lokeren -

Voetbalclub KSC Lokeren-Temse gaat de boete die ze kregen na de match tegen KV Mechelen doorrekenen aan enkele fans die de boel op stelten in het stadion. “Na afloop kreeg onze club een sanctie van de voetbalbond voor het gebruik van pyrotechnisch materiaal en het gooien van bierbekertjes naar Mechelse spelers”, laat het bestuur weten. “We kunnen niet anders dan de boete van 1.500 euro verhalen op de enkelingen die voor dit gedrag verantwoordelijk was.”

Ivan Elegeert

Hoewel Lokeren-Temse de match verloor met 0-5, werd de match een groot feest. “Over het algemeen was de sfeer tijdens de wedstrijd opperbest. Er werd geroepen en gezongen dat het een lieve lust was. Iedereen genoot daarvan”, zegt het bestuur van Lokeren-Temse.

“Op allerlei fora werd door veel fans hierover lyrisch gedaan én terecht. Helaas was er een valse noot. Net voor de match werd pyrotechnisch materiaal gebruikt en bij een aantal fases werden Mechelse spelers bekogeld met al dan niet volle bierbekertjes. Dat is niet alleen voor de Bond, maar ook voor ons als club totaal onaanvaardbaar.”

Handenvol geld

Na eerdere soortgelijke incidenten vorig jaar moest Lokeren-Temse dit seizoen al twee wedstrijden met gesloten deuren spelen. “De enkelingen die zich aan dit wangedrag bezondigen, kosten de club ontzettend veel geld en brengen zo zelfs op termijn onze toekomst in gevaar”, klinkt het. “Wij hanteren daarom sinds dit seizoen een nultolerantie.” (Lees verder onder de foto)

Manager Bernaert en voorzitter Van Duysen volgen intussen zelf een opleiding tot steward. ©  ies

“Elke sanctie zal verhaald worden op wie in de fout gaat. Ons heel degelijke camerasysteem zal ons helpen om de overtreders op te sporen en aansprakelijk te stellen. Die kleine groep mag ons niet langer op onnodige kosten en sancties jagen en bijvoorbeeld families met kinderen het stadion uitjagen. KSC Lokeren-Temse wil een warme familieclub zijn en blijven.”

De clubleiding doet dan ook een ultieme warme oproep aan alle supporters om zich aan de regels te houden. Dat het de club menens is, mag ook blijken uit het feit dat voorzitter Hans Van Duysen en Operationeel Manager Thomas Bernaert samen met nog een aantal medewerkers gestart zijn met het volgen van een opleiding tot steward.

Zij kregen daarvoor een theoretische opleiding van 16 uur en doen stage bij een aantal wedstrijden van de club. “We willen hiermee niet alleen het vertrouwen in het werk van onze stewards erkennen, maar willen ook op het terrein ervaren hoe er het best met problematische situaties moet worden omgegaan”, verduidelijken Van Duysen en Bernaert hun initiatief.

Vastgoed

Jobs in de regio