© Victoriano Moreno

ALLEMAAL ANTWERPEN: “Ik zit midden in een scheiding en ga door een moeilijke periode”

Elke weekdag plukken onze reporter en fotograaf een toevallige voorbijganger van straat voor een fijn gesprek. Want iedereen heeft een verhaal. En zeker in Antwerpen. Vandaag: Lorenzo Rodgers (49).

Elien Van Wynsberghe

“Ik zit midden in een scheiding en woon hier en daar bij vrienden. In het begin ben ik zelfs een tijdje in de nachtopvang beland. Ik ben op zoek naar een nieuwe plek om te wonen, maar dat is tegenwoordig niet makkelijk. De prijzen liggen hoog en dan heb je nog die hoge energierekeningen. Plezant is dat niet.”

“Ik heb twee zoontjes. Ze zijn zes en drie. Zij wonen nu bij hun moeder maar als ze naar mij komen, dan wil ik dat ze ook hun eigen kamer hebben, hun eigen plekje. Dat vind ik belangrijk.”

“Het is een moeilijke periode voor mij maar het gaat al een beetje beter. Dat is toch iets. Want door heel dit gedoe ben ik ook mijn job kwijtgeraakt. Ik ben klusjesman en doe nu af en toe interim opdrachten.”

“Veel familie heb ik hier niet. Ik ben geboren in Suriname. Daar heb ik lang gewoond. Nadien ben ik naar Nederland verhuisd waar ik drie jaar lang voor een tankstation heb gewerkt. Na die periode ben ik teruggekeerd naar Suriname om in 2009 naar Antwerpen te komen. Hier deed ik vooral technische jobs. Elektriciteit en loodgieterij. Suriname is een heel mooi land met veel bossen, veel groen, veel natuur. Maar economisch gezien gaat het er niet zo best. Dan is het leven in Antwerpen toch beter.”

MEER OVER Allemaal Antwerpen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio