© Tom Palmaers

Dertiger die werd opgepakt na wilde achtervolging krijgt 18 maanden cel voor drugshandel

Tielen, Gierle

Een 35-jarige man uit Tielen (Kasterlee) kreeg een effectieve celstraf van 18 maanden voor de handel in cocaïne. Hij werd in september na een achtervolging opgepakt in een maïsveld.

De politie wilde op maandag 12 september in het centrum van Gierle (Lille), tijdens de kermis, een bestuurder van een auto aan de kant zetten voor verkeersonveilig rijgedrag. De automobilist stopte niet en stoof weg aan hoge snelheid naar buurdorp Tielen. Hij haalde volgens de politie snelheden van meer dan 100 kilometer per uur in de bebouwde kom.

Na een wilde achtervolging kon de man, Kay P. (35) uit Tielen, worden ingerekend in een maïsveld aan De Willaert in Tielen. Aan de rand van het maïsveld had hij een brillendoos met twee zakjes cocaïne verborgen. Hij had ook 540 euro cash in zijn portefeuille. Bij een huiszoeking vonden de speurders 10 gram speed, 17 gram cocaïne, 7 xtc-tabletten, waterpijpen en weegschalen terug.

K.P. is volgens de rechter al jaren verslaafd en ook al meermaals veroordeeld. Hij kreeg deze keer een effectieve celstraf van 18 maanden en een boete van 2.800 euro. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners