© Bart Van den Langenbergh

Twintiger met drugsverslaving bedreigt vader met mes

Beerse

De rechtbank in Turnhout veroordeelde een 29-jarige man uit Beerse tot een voorwaardelijke celstraf van een jaar. Hij had onder invloed van drugs zijn eigen vader met een mes bedreigd.

De politie ontving op 15 augustus van dit jaar een oproep van een vader uit Beerse met de melding dat de stoppen bij zijn zoon J.V.D.E. (29) waren doorgeslagen. De jongeman had onder invloed van verdovende middelen zijn vader bedreigd met een mes. Hij begaf zich met een bidon benzine en met een keukenmes in zijn rechterhand naar de opgetrommelde politie. In zijn zak had hij ook nog een vouwmes bij.

De politie vond bij de twintiger bijna 12 gram speed. Een huiszoeking leverde nog een hoeveelheid cannabis, resten speed en 15 centiliter GHB op. “Sinds zijn tienerjaren is de man verslaafd aan drugs. Hij volgde al verscheidene keren tevergeefs een drugsbehandeling”, oordeelde de rechter. “Hij is verbaal agressief en terroriseert zijn gezin.”

De rechtbank legde de man een gevangenisstraf van een jaar en een boete van 400 euro, beide met probatie-uitstel, op. Hij moet een residentiële begeleiding voor zijn drugsproblematiek volgen. (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners