Themabeeld ©  WAS

CEO van Britse rederij verkozen tot “slechtste baas ter wereld”

Peter Hebblethwaite, de topman van de Britse rederij P&O Ferries die in maart van de ene op de andere dag zo’n 800 personeelsleden liet ontslaan en vervangen door goedkopere werkkrachten, is verkozen tot “slechtste baas ter wereld”.

jvhBron: BELGA

De stemming gebeurde maandag in de marge van het congres van het Internationaal Vakverbond ITUC. Iedereen kon online zijn stem uitbrengen.

Op de tweede plaats staat Amazon-topman Jeff Bezos, op nummer drie de baas van de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas, Alan Joyce. In 2014 werd Bezos al eens verkozen tot slechtste baas ter wereld, net als Ryanair-topman Michael O’Leary in 2018.

De ontslaggolf bij P&O Ferries leidde dit voorjaar tot heel wat verontwaardiging, zelfs tot in Britse politieke kringen. Hebblethwaite moest zelfs zijn verontschuldigingen aanbieden in het parlement. Maar de topman bleef er wel bij dat de operatie nodig was om zijn bedrijf er weer bovenop te krijgen, na de coronapandemie en de Brexit. De vakbonden werden niet geconsulteerd over het massaontslag, wat nochtans wettelijk verplicht is. Er kwam een burgerrechtelijk en strafrechtelijk onderzoek.

Volgens de secretaris-generaal van het Internationaal Vakverbond zijn de CEO’s gewaarschuwd: “Als u niet de rechten van de werknemers verdedigt en hen geen waardig werkt en respect geeft, zullen de vakbonden niet aarzelen om de rekening te presenteren”.

Vastgoed

Jobs in de regio