Voor de twaalfde keer was er een plantactie voor de nieuwe baby’s. © Stichting Kempens Landschap

Borsbeeks Geboortebos groeit aan met 12 lindes en 12 beuken, ook sterrenkindjes krijgen aandacht

Borsbeek -

De twaalf lindes en twaalf beuken die symbool staan voor de geboortes van de kinderen in Borsbeek in 2021 staan op hun plaats. De ouders en de kinderen mochten hun bomen zelf komen planten.

Filip Spoelders

De bomen, de lindes voor de meisjes en de eiken voor de jongen, verwelkomen de 168 baby’s die vorig jaar in Borsbeek zijn geboren. Ook de ouders en de kinderen die in 2020 zijn geboren werden uitgenodigd voor de plantactie. De namen en de geboortedata van alle kinderen werden met metalen plaatjes op houten palen in de geboortedreef bevestigd.

Het Geboortebos van Borsbeek bestaat sinds 2011. In 2019 kwam daar een Vlinderkring bij waar ouders van sterrenkindjes even kunnen bezinnen. Dit plekje kreeg van de Stichting Kempens Landschap nu ook een infobord met een gedicht van Liesbeth Talboom. “We merkten dat de betekenis van deze plek niet voor iedereen duidelijk was. Dat leidde soms tot vandalisme. Met dit bord, dat gemaakt werd door de leerlingen van het Instituut Maria Goovaerts in Heist-op-den-Berg, geven we een extra woordje uitleg”, zegt burgemeester Dis Van Berckelaer (Iedereen Borsbeek).

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio