De belevingsexpo in Tabloo richt zich vooral op jongeren. © AF

Belevingsexpo in Tabloo wint Henry van de Velde Award

Dessel -

De expo in het bezoekerscentrum Tabloo in Dessel heeft een Henry van de Velde Award gewonnen en de tentoonstelling maakt ook nog kans op de Public Gold Award.

Annelies Frederickx

Bezoekerscentrum Tabloo heeft goed nieuws ontvangen, want de belevingsexpo over radioactiviteit en het beheer van radioactief afval is in de prijzen gevallen. De interactieve tentoonstelling, die jongeren uit de derde graad van het middelbaar als belangrijkste doelgroep heeft, won een Henry van de Velde Award in de categorie Space.

De Henry van de Velde Awards tonen en lauweren niet alleen Vlaamse ontwerpers, bedrijven en overheden die design slim inzetten, maar ook producten, diensten en systemen met een positieve impact op de samenleving, het milieu en de economie. In het juryverslag over de expo in Tabloo staat vermeld: “De scenografie van de expo maakt abstracte begrippen inzichtelijker. Alles is op elkaar afgesteld, aantrekkelijk voor haar doelgroep en vormt een totaalervaring.”

De Desselse expo maakt daarnaast ook nog kans op de Public Gold Award. De tentoonstelling van Tabloo is één van de zevenentwintig genomineerden en voor de Public Gold Award kan het brede publiek online stemmen tot 20 december.

https://henryvandevelde.be/nl/awards/23/belevingsexpo-tabloo

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners