Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

‘Thor’-acteur Chris Hemsworth ontdekt dat hij grote kans op Alzheimer heeft en stopt tijdlang met acteren: “Nood aan een pauze”

Chris Hemsworth (39) heeft een genetische aanleg om de ziekte van Alzheimer te krijgen. Dat heeft de Australische acteur ontdekt tijdens de opnames van een documentaire voor Disney+, waarin hij onderzoekt hoe hij langer kan leven. Hemsworth besliste daarop om zijn acteercarrière tijdelijk op een lager pitje te zetten, en meer tijd door te brengen met zijn familie.

jvh

Het DNA van Hemsworth bevat het APOE4-gen, wat zijn kans op de ziekte van Alzheimer acht tot tien keer groter maakt dan gemiddeld. In een interview met Vanity Fair maakte Hemsworth donderdag bekend dat hij als gevolg van die ontdekking zijn acteercarrière tijdelijk zal pauzeren, na afloop van de pr-campagne voor de documentaire Limitless.

De grootvader van Hemsworth lijdt aan Alzheimer. “Ik weet niet of hij zich nog iets herinnert, en hij praat vaak Nederlands, zijn moedertaal”, aldus Hemsworth in Vanity Fair. De confrontatie met het nieuws dat hij zelf een grote kans maakt om die ziekte te krijgen, deed Hemsworth naar eigen zeggen realiseren dat hij “nog niet klaar is om afscheid te nemen”. “Het is niet zo dat ik plots geconfronteerd wordt met het einde, maar het heeft me wel het duwtje gegeven om een tijdlang niet te acteren. Het heeft iets in me losgemaakt, waardoor ik nood heb aan een pauze.”

De acteur werkte onlangs mee aan de films Extraction 2 en de Mad Max-prequel Furiosa, maar de opnames van beide films zijn al achter de rug. “Als de pr-campagne voor deze documentaire achter de rug is, ga ik naar huis. Ik ga lange tijd vrij nemen en het leven vereenvoudigen: gewoon tijd doorbrengen met mijn kinderen en mijn vrouw.”

Hemsworth en zijn vrouw Elsa Pataky (46) hebben drie kinderen: India (10) en de tweeling Sasha en Tristan (8).

Vastgoed

Jobs in de regio