De cast van De Muizenval. © Marc Peeters

Het Vierde Oor speelt een klassieker: “Kom kijken en bewaar het geheim”

Olen -

Toneelgroep Het Vierde Oor uit Olen speelt vanaf 26 november de klassieker De Muizenval van Agatha Christie. The Mousetrap is de langst lopende toneelvoorstelling ter wereld. Het stuk ging in 1952 in première en wordt in Londen nog dagelijks opgevoerd. Ook in Olen geldt de ongeschreven regel. “Kom kijken, maar bewaar het geheim.”

Marc Peeters

De regie is in handen van Vorselaarnaar Erik Goris. Die regisseerde het stuk al eens voor Theaterspektakel in Herentals en vertolkte ooit zelf een van de personages. “De Muizenval is een typische Agatha Christie, maar zonder een Hercule Poirot of een Miss Marple in de hoofdrol”, zegt Goris.

“Een groepje mensen komt samen in een pension. Een bericht op de radio spreekt over een moord gepleegd eerder die dag. Dit niet zover van het pension vandaan. De gasten geraken samen met de uitbaters van het pension ingesneeuwd. Dan valt er een tweede slachtoffer”, verklapt de regisseur. “Iedereen was in de gelegenheid om de misdaad te plegen en wellicht had ook iedereen een motief. Door de storm kan niemand weg. Een brigadier van politie die door de sneeuw is gekomen, moet het oplossen.”

Een onvervalste whodunit dus. En er is ook nog iets met drie blinde muisjes.

Bert Dams, Kim Punter, Mathias T’Syen, Olivier Embrechts, Patrik Vervloet, Petra Vandecasteele, Sharon Busschots en Sinne Crikemans staan op de planken. Na de première op 26 november wordt het stuk nog viermaal gespeeld in de theaterzaal van Het Vierde Oor op Teunenberg. (mph)

www.hetvierdeoor.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners