Fotograaf Geert samen met Valerie en Esmeralda van Behind Edo (Stories)  © shotsbywolf.be

Fotomarathon voor het goede doel: “Endometriose is een chronische ontstekingsziekte”

Westerlo -

Fotograaf Geert ‘Shots by Wolf’ Pieters uit Westerlo gaat op 10 en 11 december 24 uur lang mensen fotograferen in een kerstdecor. De opbrengst van de ‘24u Endometriose Foto Marathon’ gaat naar de vzw Behind Endo (Stories). Deze jonge Vlaamse vzw zag eind vorig jaar het levenslicht en zet zich in om patiënten met de chronische ziekte endometriose een gezicht en een stem te geven

Marc Peeters

Endometriose is een chronische ontstekingsziekte waarbij zich op allerlei plaatsen in het lichaam weefsel nestelt waar het niet thuishoort. Het zit meestal in de buikholte, maar het kan ook voorkomen op de eierstokken, in de baarmoeder, op de darmen, enzovoort. Het weefsel is hormoongevoelig, zorgt voor ontstekingen en verklevingen van organen. De meest voorkomende symptomen van de ziekte zijn zeer pijnlijke menstruaties, pijn bij het vrijen en onvruchtbaarheid.

Om de vzw te helpen en financieel te ondersteunen bij hun verschillende acties, organiseert fotograaf Geert Pieters deze eerste Foto Marathon bij hem thuis in Westerlo. Voor een fotosessie van 30 minuten in een gezellige kerstsetting betaal je 75 euro en ontvang je vijf foto’s in hoge resolutie in een online galerij. Hiervan schenkt Geert telkens een derde of 25 euro aan de vzw.

Tijdslot

Tijdens de gehele marathon zullen de oprichters van de vzw, Valerie Clinkemalie en Esmeralda Frederickx, aanwezig zijn om meer over hun missie, de toekomstplannen en de ziekte zelf te vertellen. Geert begint eraan op zaterdagmiddag 10 december om 12u, de laatste sessie start op zondag 11 december om 11.30u.

“Mensen die de actie willen steunen, kunnen online een tijdslot boeken”, legt Geert uit. “We vragen de bezoekers om goed op tijd te komen. We ontvangen iedereen met een hapje en een drankje en willen ook wat uitleg kunnen geven over de vzw.” Mathematisch is er dus ruimte voor 48 fotosessies.

Holst van de nacht

“Het is ook voor mij afwachten wat het gaat worden”, geeft Pieters toe. “Het zou leuk zijn dat er ook kandidaten zich melden voor de sessies in het holst van de nacht. Wie om 4u komt zal alleszins net zo enthousiast ontvangen worden als de deelnemer om 16u.” De fotostudio van Geert is gevestigd in De Wijk in Zoerle-Parwijs. (mph)

Inschrijven: https://calendly.com/shotsbywolf/

www.behindendo.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners