Na de wandeling feesten geblazen in de Sint-Michielsschool. © Elke Lamens

Kleuters en leerlingen Zevensprong en Sint-Michielsschool wandelen en feesten met trolletjes

Brecht -

Na twee jaar wachten konden de Sint-Michielsschool en het feestoudercomité van de school nog eens een winterwandeling organiseren. Dat werd gevierd met veel lekkers en een feestje.

In de buurt van de Sint-Michielsschool wonen trolletjes, en vandaag toonden ze zich uitzonderlijk. Een van die trolletjes, Pippa, een Brechtse meisjestrol, is kaal geboren, maar had graag terug lang haar. De kleuters van de Zevensprong en de kinderen van de Sint-Michielschool hadden vijf ingrediënten nodig om die wens te vervullen.

“Die konden ze verzamelden tijdens de winterwandeling van het feestoudercomité. Hiermee konden ze een haargroeimiddel laten maken door de oppertrol. En … het lukte wat gevierd moest worden met een klein dansfeestje”, vertelt directeur Wim Mertens.

Dankzij de kleuters en leerlingen kreeg Pippa een kleurrijke bos haar. © Elke Lamens

“Na de barre coronatijden waren we samen met het feestoudercomité blij om deze jaarlijkse familieactiviteit terug te mogen organiseren. De mooie wandeltocht werd afgesloten met lekkere soep, taart of hotdog. Een grote pluim voor het organiserend feestoudercomité en de vele helpers, onder wie vele leraren van beide scholen.”

(ella)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners