Redouan Benhamou viert met zijn ploegmaats. (archiefbeeld) © GOYVAERTS

Fel gehavend Heist pakt een punt op het veld van FC Luik: “We mogen trots zijn op dit resultaat”

Op het veld van leider Luik heeft Heist voor een kleine stunt gezorgd. Met liefst acht afwezigen op het veld graaide het bezoekende blok een onverhoopt punt mee.

“We mogen trots zijn op dit resultaat”, aldus Yousri Sabhaoui. “We hebben een goed blok gevormd en toch hebben we dit punt niet gestolen tegen één van de beste ploegen van de reeks. Natuurlijk had Luik het overwicht en zeker in de tweede helft waren ze beter, toen ze naar hun eigen supporters speelden. Wij hebben in de eerste plaats verdedigd en we probeerden er af toe uit te komen door Troonbeeckx aan te spelen. Grote kansen zijn er voor ons niet geweest, maar Luik kan ook niet zeggen dat ze veel kansen hebben gehad. We misten bovendien acht spelers, waaronder de geschorste Sam Van Aerschot. Aanvallend is hij toch van grote waarde is. Dan voelt deze puntendeling als een overwinning. We zijn ook al vijf wedstrijden ongeslagen, dat is een mooi reeksje.”

Ook assistent-trainer Glenn Liekens was heel tevreden: “We hebben het heel goed gedaan, wie had zo’n resultaat verwacht? Er is maar één woord voor: schitterend. We moesten het balbezit wel aan de thuisploeg laten, maar om nu te zeggen dat Luik ons verpletterde qua dominantie? Ik vond ze eerder steriele druk uitoefenen. Natuurlijk moet je altijd waakzaam zijn met iemand als Perbet in de spits. Gelukkig had hij niet zijn dagje en ontbrak de echte scherpte aan hun kant. Van de lange lijst geblesseerden zie ik er niet heel veel terugkeren. Van Aerschot komt uit schorsing, maar nu pakten Benhamou en Troonbeeckx hun derde gele kaart”, weet ook de T2. (gf)

Vastgoed

Jobs in de regio