Anthony Gabriels (Sp. Tisselt) probeert Berg en Dal-aanvaller Sander Vereijken af te stoppen. © Mpics

Tisselt verliest spannende topper tegen Berg en Dal (2-1): “Maar toch bewezen dat we het niveau aankunnen”

Tisselt verloor de topper op Berg en Dal met het kleinste verschil en moet de leidersplaats voorlopig inleveren. De bezoekers leverden echter wel een stevige prestatie af. Tot de laatste minuut bleef de wedstrijd spannend. “We hebben nogmaals bewezen dat we het niveau aankunnen”, aldus aanvoerder Thomas Cortebeek.

Marc Kempen

“We wisten op voorhand dat het niet gemakkelijk zou worden”, opent aanvoerder Thomas Cortebeek na affluiten. “Berg en Dal is dan ook een heel sterke tegenstander. Die vroege openingstreffer was natuurlijk een tegenvaller. We waren nog aan het zoeken naar de juiste positionering. We gaven even wat ruimte weg en dat werd genadeloos afgestraft. Dat toonde de klasse van Berg en Dal. We hebben ons meteen herpakt en daarna waren we de evenknie van de thuisploeg. Af en toe zorgden we ook voor doelgevaar.”

Na de pauze ging Tisselt nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Cortebeeck: “Tijdens de rust beslisten we dat we in de tweede helft voluit onze kans zouden gaan. Ik vond dat we dan ook lang het beste van het spel hadden. Jammer genoeg moesten we zelf een tweede treffer incasseren, weliswaar op een stilstaande fase. Maar zelfs daarna gingen de hoofden niet naar beneden.”

Cortebeeck en co. hadden nog een slotoffensief in petto. “We speelden alles of niets en stuurden ook nog Van Dorst mee in de aanval. In de laatste minuten waren we echt gevaarlijk. Dat leverde ook de penaltygoal van Sweeck op. Jammer genoeg viel die aansluitingstreffer te laat. Berg en Dal verdedigde stug in blok en sleepte de zege over de meet. Dat is jammer, maar van deze titelfavoriet verliezen, is geen drama. We bewezen nog maar een keer dat we het niveau van eerste provinciale aankunnen. Zeker als je een ploeg als Berg en Dal het vuur aan de schenen kunt leggen.”De leiderspositie is Tisselt nu wel kwijt. “Met die eerste plaats leefden we wat boven onze stand. Niemand had dat verwacht. Zelf begonnen we echt niet te zweven. Onze doelstelling blijft onveranderd. We willen eerst en vooral voldoende punten sprokkelen om ons behoud veilig te stellen. Alles wat erbij komt, is mooi meegenomen.”

Vastgoed

Jobs in de regio