Freddy Mombongo (links) opende de score voor Houtvenne, dat door de zege leider blijft. © mpics

Leider Houtvenne laat ook tegen Witgoor niets liggen

Leider Houtvenne kwam al vroeg op voorsprong tegen Witgoor en controleerde de wedstrijd. Maar het team van coach Ruben Corstjens had allerminst een hapklare brok aan de jongens uit Dessel. In het slot van de match sloop Witgoor Sport nog ongemakkelijk dichtbij tot 3-2.

Erwin Vandenbergh

Houtvenne zette de toon in het openingskwartier en wie anders dan Mombongo kon een fout in de bezoekende defensie genadeloos afstraffen. “Op dat moment klommen we verdiend op voorsprong”, analyseert Thierry Vandermeeren. “Maar Witgoor was helemaal niet uit balans gebracht.” De bezoekers knokten zich in de match en de betere kansen uit de eerste periode waren zelfs voor de Desselaars. Engelen, Calor en Janneh hadden meer dan eens de gelijkmaker aan de voet, maar Houtvenne ging met het kleinste verschil rusten. “We waren van tevoren gewaarschuwd dat Witgoor stevig uit de hoek kon komen”, gaat de verdediger verder. “We moesten wel wat afwezigen in rekening brengen, maar dat is geen excuus om ons daarachter te verschuilen. In de eerste periode lieten we Witgoor uiteindelijk te veel aan de bal, waardoor ze vertrouwen tankten. Het was de bedoeling om meteen na de rust de druk opnieuw wat op te voeren en dat pakte goed uit. Daar hadden we de afgelopen dagen ook op getraind en de match was in dat opzicht een logisch verlengstuk van onze trainingsweek. Met een knappe goal zette Dequevy ons op rozen. In tegenstelling tot in de eerste helft kwam Witgoor niet meer opzetten. Ook het moment waarop we dat tweede doelpunt maakten, kon niet idealer. We gaven niets weg en toen uiteindelijk de 3-0 viel, was iedereen ervan overtuigd dat de schaapjes op het droge waren. De bezoekers toonden wel lef maar met nog een paar minuten te gaan, leken de boeken definitief toe.”

Onterechte stempel

Witgoor bleef met de neus vooruit voetballen en kon in de slotminuten nog terugkomen tot 3-2. “Zelfs na die 3-1 was er in de slotfase niets aan de hand. Maar toen de vermijdbare 3-2 tegen de netten ging, was het nog even pompen tot aan het laatste fluitsignaal. We zijn alleen leider. Dus je weet dat elke ploeg die op bezoek komt, het onderste uit de kan zal halen. Bovendien krijgen we onterecht de stempel opgedrukt dat we profs of semiprofs zouden zijn. Ook de Witgoor-aanhang scandeerde ”Westerlo B”, maar ook wij moeten overdag gaan werken. We blijven een amateurclub die natuurlijk wel van de omkadering van Westerlo geniet. Maar goed, we verdienden de drie punten in deze wedstrijd op basis van de slimme manier waarop we de zaken uitgespeeld hebben”, besluit Vandermeeren.

Vastgoed

Jobs in de regio