Berg en Dal-speler Sander Vereijken met de actie voorbij Anthony Gabriels. © Mpics

Berg en Dal bibbert even, maar trekt zege over de streep tegen Tisselt: “Zo’n vroeg doelpunt brengt rust”

Berg en Dal trok aan het langste eind in de topper tegen Tisselt. De bezoekers zetten een stevige prestatie neer, maar de thuisploeg dwong duidelijk de meeste en de beste kansen af. Na een tegentreffer in de slotminuten was het nog even bibberen, maar de overwinning kwam niet meer in gevaar.

Berg en Dal begon uitstekend aan de partij en al in de tweede minuut kopte Van Pol de openingstreffer tegen de netten. “Het lukte ons al twee weken op rij om vroeg op voorsprong te klimmen”, lachte Jentl Van Krunkelsven. “De trainer vroeg ons om pittig te starten en zeker de flanken goed te gebruiken. Die opdracht werd uitstekend uitgevoerd. Zo’n vroeg doelpunt brengt natuurlijk rust en vertrouwen. We wonnen veel duels en hadden de match onder controle. Het was zeker niet zo dat we Tisselt wegspeelden. De bezoekers toonden waarom ze bovenin meedraaien. Zij vormden een stevig geheel en waren afgezakt om hun kans te gaan. We dwongen nog enkele mogelijkheden af om de cijfers te verdubbelen, maar het kan niet elke keer raak zijn.”

Die tweede goal volgde pas diep in de tweede helft, na een sterke periode van de bezoekers. “Onder de pauze spraken we af om goed in blok te spelen en weinig ruimte weg te geven”, gaat Van Krunkelsven verder. “Tisselt mocht dan al wat meer balbezit veroveren, de beste kansen waren andermaal voor ons. Het doelpunt hing in de lucht en na een uitstekende vrije trap van Jarno Molenberghs kopte ik de 2-0 binnen. In de slotminuten kregen we nog een treffer tegen via een discutabele penalty. Maar kom, de punten zijn binnen en dat is belangrijk. Vorig jaar verloren we de toppers tegen Geel en Wezel. Dat mocht ons niet opnieuw overkomen. Dit is dus echt wel een succes, iets waaraan we ons optrekken”, besloot Van Krunkelsven.

Aziz Moutawikil nam vanuit de sportieve staf de honneurs waar. “Dit is een welgekomen zege na een moeilijke week. We werden geplaagd door blessures. De spelers hebben een collectief sterke prestatie neergezet, op een heel volwassen manier. Of er meer druk komt door de koppositie? Iedereen bestempelde Berg en Dal als titelfavoriet. Daarom is die druk altijd aanwezig. Als je hoog mikt, moet je daar sowieso mee kunnen omgaan”, relativeerde de assistent-trainer.

Vastgoed

Jobs in de regio