Sherjill Mac-Donald is met 19 doelpunten topschutter in de reeks. © GOYVAERTS

Topschutter Sherjill Mac-Donald helpt Hooikt met hattrick aan ruime zege tegen Willebroekse: “Ik wil een voorbeeld zijn voor de jeugd”

Hooikt heeft Willebroekse zaterdag met 4-0 over de knie gelegd. De thuisploeg was doorlopend de betere ploeg, maar het duurde tot in de tweede helft vooraleer het echt afstand kon nemen. Topschutter Sherjill Mac-Donald was dé uitblinker met drie doelpunten en een assist.

gino van looy

In de eerste helft kwam de laatste pass bij de thuisploeg vaak net niet aan, of zat de doelman er nog tussen. Maar na het eerste doelpunt van Sherjill Mac-Donald was de ban gebroken en werd het nog een vlotte zege voor Hooikt. “Het was niet zo’n gemakkelijke match voor ons”, begint Mac-Donald. “De eerste helft had ik constant drie man in mijn rug en we speelden ook te veel de lange bal. Willebroekse verdedigde vooral en op het middenveld lag er geen ruimte. We moesten het dus via de flanken proberen en dat hebben we tijdens de rust ook besproken. De tweede helft liep het dan ook beter.”

Mac-Donald scoorde een gecontesteerd eerste doelpunt. “Ze zeiden dat het buitenspel was, maar dat klopt niet, ik dook gewoon op het juiste moment in zijn rug. Ik had ook gezien dat de doelman was uitgekomen en lobde hem achterwaarts. Veel nadenken kwam daar niet aan te pas. (lacht) Bij het tweede doelpunt wist ik dat Van Hemert vanuit die positie niet op doel kon koppen en ik stond goed opgesteld om hem met het hoofd in doel te verlengen. Bij mijn derde dacht ik dat ik niet aan de bal zou kunnen, maar uit ervaring weet ik dat je best blijft lopen om een eventuele misser van de verdediging af te straffen en dat gebeurde ook. Maar laat me duidelijk zijn, dit is niet mijn overwinning, maar die van heel de ploeg.”

Voorbeeld voor de jeugd

Mac-Donald heeft nu al 19 keer gescoord dit seizoen en is topschutter van de reeks, maar daar houdt hij zich niet mee bezig. “19? Dat wist ik zelfs niet, ik hou me daar niet mee bezig. Ik ben 38, de tijd dat ik achter persoonlijk succes jaag, is al lang voorbij. En omdat ik me niet te veel focus op hoeveel ik moet scoren, lukt het me beter. Ik voetbal gewoon heel graag en heb er veel voor over. Om blessures te vermijden, train ik veel bij. Want ik wil een voorbeeld zijn voor de jeugd, daarom dat ik ook zo jaag op het veld. We hebben ook een heel aangename groep en als iedereen scherp is, moet een plaats in de top vijf er zeker inzitten. We hebben een mindere match gespeeld tegen Zwijndrecht, maar voor de rest zijn we nog door geen enkele ploeg weggespeeld. Zowel ik als de ploeg kennen tot hiertoe een goed seizoen”, aldus Mac-Donald.

Vastgoed

Jobs in de regio