Sabri Hmouda (rechts) liet in de slotfase een elfmeter onbenut. © GOYVAERTS/GMAX AGENCY

RC Mechelen-speler Hmouda laat zege tegen Turnhout liggen vanop de stip: “Dit kan gebeuren, Sabri nam zijn verantwoordelijkheid”

RC Mechelen geraakte tegen Turnhout niet verder dan een 2-2-gelijkspel. Kort na rust stond de thuisploeg 2-0 voor, maar het zag de zege alsnog uit handen glippen. In de laatste minuut miste Hmouda een strafschop: “Wie niet trapt, kan ook niet missen”, neemt trainer Greg Vanderidt hem niets kwalijk.

“Als we aan de rust 3-0 voorstaan, kan niemand daar iets op zeggen”, vond coach Greg Vanderidt. “We speelden een dominante eerste helft, kregen kansen en waren de betere ploeg. Uit dat overwicht hadden we veel meer moeten puren. Kort na de pauze maakten we er 2-0 van en leken we op weg naar een vlotte zege.”

Maar in enkele minuten draaide Turnhout alles om. “We wisten dat ze uit het niets kunnen scoren. Ze hebben de meeste doelpunten gemaakt in onze competitie, dat zegt genoeg. Vijf minuten zijn we niet bij de les geweest en dat is fataal gebleken.”

Op het einde van de partij stond het stadion half op zijn kop toen de scheidsrechter handspel in de grote rechthoek in het voordeel van RC Mechelen onbestraft liet. “Ik was bij die fase betrokken”, zegt Gregory Carrez die deze week zijn contract met twee jaar verlengde en de 2-0 mooi in de verste hoek mikte. “Ik kreeg de bal aangespeeld van Akarom en wachtte lang om de voorzet te trappen. Ik trapte en voor mij was het handspel. Daarom ging ik verhaal halen bij de scheidsrechter. Die zei dat de bal tegen de steunarm was geraakt.”

Alsnog een strafschop

Diep in blessuretijd kreeg de thuisploeg dan toch een uitgelezen kans om de klus te klaren vanop de stip, maar de elfmeter werd door Sabri Hmouda hoog over geknald. “Wie geen strafschop krijgt, kan ook niet missen”, geeft trainer Greg Vanderidt duidelijk aan. “Sabri nam zijn verantwoordelijkheid. Dit kan gebeuren en ik neem het hem niet kwalijk. Je moet dit resultaat spreiden over de voorbije drie wedstrijden. Dan halen we 7 op 9 en hebben we het goed gedaan”, aldus Vanderidt.

…………………………….

Vastgoed

Jobs in de regio