Seppe Van Breuseghem gaat in duel met Gianny Schockaert. ©  EWT

Voetbal  2de provinciale C SK Kemzeke - Juventus Schoonaarde 2-3

Eerste thuisnederlaag voor Kemzeke, dat plots moet achteruit kijken: “We mogen niet panikeren”

Stekene -

De eerste thuisnederlaag voor Kemzeke is een feit. Het ziet tegenstander Schoonaarde, dat al vijf wedstrijden ongeslagen is, oprukken naar de linkerkolom. “We mogen niet panikeren, maar we moeten wel stilaan achterom beginnen kijken”, geeft Kemzeke-doelman Stijn Van Den Branden mee.

Dirk Van Bruysel

Schoonaarde wist van de thuisreputatie van Kemzeke af en nam de touwtjes dan ook meteen stevig in handen. Halfweg de eerste periode openden de bezoekers de score langs Wietse Matthijs. Kemzeke trachtte de bakens te verzetten, maar Arne Speelman-Rooms en Arno Pinoy konden het leer niet kaderen. Na rust verliep de match evenwichtiger, maar toch was het Schoonaarde dat vanop de stip kon verdubbelen.

“Een strafschop die door iedereen op hoongelach werd onthaald”, zegt Patrick Rook. “Inderdaad, zelfs bij Schoonaarde was men verbaasd. De fout gebeurde duidelijk buiten de zestien, maar scheidsrechter Bruggeman had het als enige anders gezien. Dat Bryan Caluwé in die fase geel kreeg, en Floris Verstraeten, na een opmerking tegen de jongens op de bank, hierover zelfs met rood werd weggestuurd, moeten we er nog bijnemen. Maar kom, dat alles kadert duidelijk in de zwakke leiding van de scheidsrechter.”

Op karakter vocht Kemzeke zich nadien, met twee doelpunten van Jent Joris nog op gelijke hoogte, maar in de slotminuten lukte Schoonaarde toch de winning-goal.

“Een gelijkspel was een juistere weergave van het spel geweest”, geeft doelman Stijn Van Den Branden mee. “We waren goed bezig en beide ploegen hadden evenveel kansen, maar Schoonaarde was efficiënter. Hierdoor komen we nu even in wat woeliger vaarwater terecht. Mits winst stonden we halfweg, maar nu naderen de achtervolgers toch erg snel. Opgelet, we moeten niet panikeren, want we hebben nog altijd dubbel zoveel punten als Bazel en dat stemt me toch positief. Maar kom, we hadden beter gewonnen he.”

“We smeerden Kemzeke een eerste thuisnederlaag aan en zijn opgeklommen naar de linkerkolom”, vertelt een gelukkige Geert Mertens. “Wat moet ik me meer wensen? Langs de andere kant moet ik toegeven dat we het, nadat we de strafschop mochten omzetten, het even moeilijk hebben gehad. Kemzeke lukte eerst de aansluitingstreffer en kon gelijkmaken. Het kon meteen alle kanten uit. In de slotfase van de match zette Gianni Schockaert een aanval op die door de net ingevallen Fisnik Suma voorbij Stijn Van Den Branden werd getrapt. We staan na deze mooie reeks nu in de linkerkolom, maar toch is onze honger nog niet gestild. Onze ambitie blijft om zo hoog mogelijk te geraken. In deze reeks is echter alles mogelijk. Het zijn details die beslissen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners