©  BELGA

REACTIES. Joedrick Pupe baalt na late afgekeurde gelijkmaker: “Die scheidsrechterlijke blunders beginnen serieus op te lopen”

Ongeloof en diepe frustraties maakten zich na afloop meester van de kleedkamer van Lierse. Opnieuw geen punten en opnieuw was de spelleiding daar voor een leeuwendeel verantwoordelijk voor. De beelden toonden aan dat de gelijkmaker van Joedrick Pupe nooit afgekeurd mocht worden.

kugu

LEES OOK. Wereldgoal Nils Schouterden helpt Lierse niet aan punten in Deinze

“Daar heb ik niet eens een beeld voor nodig”, zuchtte de centrale verdediger. “Ik ging hoog de lucht in en tikte de bal richting doel. Pas nadien voel ik de doelman op mij afkomen. Zelf heb ik niet eens een beweging naar hem toe gemaakt. Misschien mag ik gewoon niet scoren. Want ook op de eerste speeldag werd er al een geldig doelpunt afgekeurd van mij op het veld van Jong Genk. Ik begrijp het allemaal niet. Die neppenalty tegen Anderlecht, de dwaze rode kaart voor Tabekou en nu die goedkope strafschop in de eerste helft en de onterecht afgekeurde gelijkmaker in blessuretijd. Het begint wel serieus op te lopen, niet?”

Al besefte Joedrick Pupe dat Lierse de hand best ook in eigen boezem te steken had.“We gaven over de volle negentig minuten amper kansen weg en slikken toch twee tegengoals. Dat was niet nodig. Het zit ons gewoon niet mee op dit moment en dat moeten we snel keren. Met Virton, de beloften van Standard en Dender wachten ons nu drie matchen waarin we een zeven op negen moeten nastreven. Kunnen we die ambitie waarmaken, dan blijven we stevig binnen de eerste zes en dat moet ook het doel zijn.”

LEES OOK. ONS OORDEEL. Geen uitblinkers bij Lierse K, één verdediger gebuisd

Tom Van Imschoot: “Die afgekeurde goal maakt een wereld van verschil”

Coach Tom Van Imschoot schoot een week geleden niet eens onterecht zijn gifpijlen af richting scheidsrechter Quentin Pirard. Ook in Deinze lag de spelleider opnieuw dwars. De sportieve baas van de Pallieters werd er zichtbaar moedeloos van.

“Vorige week waren de reacties stevig. Als sportieve staf hebben we besloten niet te veel energie in de scheidsrechterlijke beslissingen meer te steken en telkens te proberen die met het nodige respect te aanvaarden. Maar na vandaag weet ik niet meer hoe te reageren. We worden in blessuretijd een geldig doelpunt onthouden. Ik heb de beelden bekeken en er is niks aan de hand. Een treffer, die een wereld van verschil maakt. Zo houden we Deinze op zeven punten, terwijl we hen nu dichterbij zien sluipen. Maar we hebben dit weeral gewoon door te slikken zeker?”

De coach van Lierse bleef evenmin blind voor de erg bleke prestatie van zijn team in de eerste helft. “Ik zag heel veel afval in ons spel, de grinta ontbrak. Daar hebben we tijdens de rust een hartig woordje over gewisseld. De tweede helft kan ik mijn spelers niks verwijten. Ze hebben er alles aan gedaan om met een punt te vertrekken in Deinze. Dat zou er ook gekomen zijn. Alleen heeft de beslissing van één man er weer anders over beslist.”

©  BELGA

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws

Vastgoed

Jobs in de regio