Victor Van de Putte was de snelste in het Slowaakse Trnava, nadat hij ook al in Samorin op het hoogste schavotje stond. © RR

Victor Van de Putte pakt twee zeges en tweede plaats in Slowakije: “Die UCI-punten zullen van pas komen in de Kerstperiode”

Victor Van de Putte keerde gisterenavond met het vliegtuig terug van een geslaagde buitenlandse missie. Dankzij twee zeges en een tweede plaats op Slowaakse bodem werd de Rijmenamnaar in één klap 150 UCI-punten rijker. “Die punten zullen van pas komen bij een tweede piek, gepland in de Kerstperiode”, aldus een tevreden Van de Putte.

Victor Van de Putte is na een moeizame seizoenstart al enkele weken sterk bezig. Het begon vier weken geleden met een eerste zege in het Slowaakse Topolcianky, kreeg een vervolg met memorabele winst op de Koppenberg na een millimetersprint met wereldkampioen Joran Wyseure en mondde afgelopen weekend uit in nog eens twee successen, andermaal in Slowakije. “Op donderdag stond in het plaatsje Samorin al een eerste cross op het programma. Ik moest er, met die lange autorit in de benen in de sprint, zich gewonnen geven tegen de Pool Marek Konwa.”

Niet getreurd, want in het weekend nam de renner van het CX Team Deschacht-Hens-Maes sportieve revanche. “Zaterdag was er een tweede cross in Samorin, met andermaal de Pool en mijzelf in de hoofdrol”, vervolgt Van de Putte. “Dit keer liet ik hem op het einde geen schijn van kans. Evenmin als dat vandaag (zondag, nvdr) in het iets verder gelegen Trnava het geval was, al viel daar de concurrentie wel iets groter uit en was de wedstrijd moeilijker te controleren.”

Missie geslaagd dus voor Van de Putte. “Ik pakte 150 van de 160 te verdienen UCI-punten en mag daardoor in mijn eerstvolgende wedstrijd in Kortrijk op de eerste rij starten”, klonk het uiterst tevreden.

Is hij momenteel, ondanks die recente successen, naar eigen zeggen over een eerste piek heen, dan heeft hij er wel al een tweede op het oog. “Ik hoop rond de Kerstperiode opnieuw zo sterk te zijn als op de Koppenberg. Ik hoop tegen dan ook in aanmerking te komen voor een eerste Wereldbekerselectie. Dat zou pas echt een bekroning voor mij zijn.”

Yordi Corsus hervat met zege

Succes ook voor Yordi Corsus. De Belgische kampioen vierde in Overijse zijn wederoptreden met een zesde zege. “Het goed gevoel is helemaal terug na die lelijke val in Tabor op 23 oktober. Ik won zonder veel tegenstand en kijk al uit naar de volgende cross in het Nederlandse Hulst”, aldus de strijdvaardige Wiekevorstenaar. (lce)

Vastgoed

Jobs in de regio