Volley Noorderkempen-speler Bas Van Deun met de smash. © mpics

Volley Noorderkempen moeizaam voorbij Herenthout: “De score zegt niet alles”

Volley Noorderkempen pakte op bezoek bij Heist-Herenthout in nationale 3 de zege met 1-3, meteen goed voor de zevende overwinning op rij voor de koploper. Maar Tom Lemmens en co. hadden meer moeite dan de score liet vermoeden om een fel van zich afbijtende thuisploeg af te houden en de overwinning over de streep te trekken.

“Nog maar eens een bewijs dat een score niet alles zegt”, aldus aanvoerder Tom Lemmens. “Spelen in Herenthout is altijd moeilijk. Dat was zaterdag niet anders. We kennen de spelers van Herenthout vrij goed en wisten dat het geen walk in the park zou worden. Die gasten kennen het spelletje door en door en ze staan enkel door een teveel aan blessures onderaan het klassement. Dit is een team dat bovenaan de reeks kan meedraaien eens ze over hun volledige kern beschikken. We pakken hier wel de drie punten en blijven zo ongeslagen koploper, maar makkelijk was het niet. We maakten het onszelf moeilijk op het einde van de eerste set, waarin we hen in de wedstrijd lieten komen. Gelukkig konden we die set nog nipt binnenhalen, want anders had het wel eens een ander verhaal kunnen worden.”

Volley Noorderkempen ging dan onderuit in set twee en het had de nodige moeite om de thuisploeg nadien af te houden. “We hebben tot het einde moeten knokken en konden in sets drie en vier op de juiste momenten doordrukken. We speelden zeker niet onze beste wedstrijd, maar dat was ook hun verdienste”, zegt Lemmens, die nog niet te ver vooruit wil kijken. “Winnen is en blijft plezant. Daar doe je het voor, maar het seizoen duurt nog lang. Ieder team speelt met het mes tussen de tanden en wil net als Herenthout vandaag ons een eerste nederlaag toedienen.”

Hans Vermeerbergen, trainer-coach van de thuisploeg, kon zich vinden in de nederlaag en hij keek vooral verder vooruit. “Ik ben tevreden over wat mijn ploeg vandaag gebracht heeft. We hebben de voorbije weken ons deel van blessureleed gekend, maar er is licht aan het einde van de tunnel. Druppelsgewijs keren een aantal sterkhouders terug. We hebben deze week voor het eerst in weken nog eens met twaalf spelers kunnen trainen. Het verschil met vorige wedstrijd was immens. Als we op deze weg kunnen verder gaan en gespaard blijven van nieuwe blessures, zullen we snel uit die onderste regionen weg geraken.” (mabe)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Volleybal