Jordi Kreydt opende al vroeg de score voor ASV Geel. Na nog drie Geelse doelpunten voor de rust, trok de thuisploeg de zege over de streep. © mpics

ASV Geel heeft aan sterke eerste helft voldoende tegen Kampenhout: “Maar uit die tweede helft moeten we lessen trekken”

In het Leunenstadion zette ASV Geel zaterdagavond een zwak Kampenhout vlot opzij met 4-2. Halfweg stond het al 4-0, waardoor de tweede helft een maat voor niets was. “Maar we kwamen toch nog onnodig onder druk te staan”, verwijst Jordi Kreydt naar de slappe prestatie in de tweede helft.

De eerste 60 seconden van de match waren amper weggetikt of Jordi Kreydt kopte al raak voor de thuisploeg. “We hadden afgesproken om heel gretig te beginnen aan de wedstrijd”, verklaarde de spits. “Eén keer in mijn carrière kon ik nog sneller scoren. Deze goal was wel belangrijk voor het verloop van de match, zeker nadat het tweede doelpunt goal twee minuten later viel. We zaten meteen in een zetel. Kampenhout moest opzoek gaan naar de aansluitingstreffer en gaf daardoor ook meer ruimte weg. We speelde de perfecte eerste helft, want we verdubbelden de cijfers nog voor de pauze.”

Een nonchalant Geel kwam daarna wel nog bijna in de problemen. “We hebben ons inderdaad te ver laten terugzakken”, gaat Kreydt verder. “We vergaten om zelf te voetballen. Zo kwamen we onnodig onder druk te staan. Door het uitvallen van Hoebregs en Carvalho Alleoni verloren we dan ook nog eens twee balvaste pionnen. Al bij al zijn de drie punten het belangrijkste, maar uit die tweede helft moeten we onze lessen trekken.”

Kreydt kon een klein persoonlijk feestje vieren, want hij nam twee goals voor zijn rekening en wordt daarmee topschutter van zijn team. “Ik zit nu aan zes doelpunten en dat is een pak minder dan vorig seizoen bij Kontich. Vorig jaar werd ik regelmatig voor de bezoekende doelman afgezonderd en dat leverde heel wat goals op. Bij Geel heb ik een andere rol. De goede resultaten van het team zijn belangrijk, maar voor een spits is elke goal toch een mooi moment.”

Trainer Bart Janssens liep er met een glimlach bij maar, was evenmin blind voor de minpunten: “Net als vorige week in Diest domineerden we de hele eerste helft, kwamen we vier keer tot scoren en gaven we niets weg. Ik had deze keer graag de nul gehouden, maar dat is niet gelukt. Vandaag was ik helemaal niet tevreden over mijn invallers. Zij kregen veel speelminuten maar grepen hun kansen niet. Gelukkig kan ik in de komende weken enkele geblesseerden recupereren. Maar goed, na 12 wedstrijden totaliseren we 25 punten. Dat had vooraf niemand verwacht van ons.”

Vastgoed

Jobs in de regio